Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 17.06.2015. 10:45

Pola milijuna kuna za proizvodnju krumpira!

Međimursko mjesto Belica, specifično je po tome, što gotovo nema gospodarstva koje se ne bavi proizvodnjom krumpira. Kako se krumpir uzgaja na velikim površinama, posao se pravovremeno i kvalitetno može obaviti samo uz pomoć dobre mehanizacije.

Foto: depositphotos.com/lucidwaters
  • 415
  • 41
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je novu isplatu na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za završeno ulaganje u sklopu mjere 101 Ulaganja u poljoprivredna gospodarstva.

Poljoprivrednom proizvođaču Zlatku Vinkoviću iz Belice u Međimurskoj županiji, isplaćeno je 576.302,52 kuna za ulaganje u specijaliziranu opremu za berbu, sortiranje i pakiranje povrća te ulaganje u poljoprivrednu mehanizaciju i opremu.

IPARD sredstvima nabavljena je cjelokupna mehanizacija potrebna za berbu, sortiranje i prijevoz krumpira kao i za obradu tla te zaštitu bilja.

Foto: depositphotos.com/lucidwaters


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 101 Zlatko Vinković Belica Međimurska županija Oprema Mehanizacija Krumpir


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kmečki Glas iz susjedne Slovenije prošle je godine obilježio 80 godina rada na informiranju poljoprivrednika. Ova vodeća agrarna redakcija z Dežele danas zapošljava 24 medijska djelatnika te uz tjednik i portal ima bogatu izdavačku djelatno... Više [+]