Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Otkup rajčice
  • 20.09.2016. 07:30

Podravkin rekord u otkupu rajčice prve klase!

Podravka je priopćila kako će Tvornica povrća u Umagu preraditi dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje, a koju otkupljuju od 70-ak kooperanata.

Foto: Podravka.hr
  • 2.461
  • 293
  • 0

Podravkini kooperanti privode kraju berbu rajčice, koje je ove godine bilo posađeno 4.500.000 presadnica na površini od oko 220 hektara.

Podravka je priopćila kako će Tvornica povrća u Umagu preraditi dovoljne količine rajčice za potrebe vlastite proizvodnje, a koju otkupljuju od 70-ak kooperanata. Ističu i kako se posebno mogu pohvaliti rekordnim udjelom rajčice prve klase koja sadrži 5% suhe tvari.

Predsjednik Udruge proizvođača rajčice Dario Makovac rekao je kako su zadovoljni suradnjom s Podravkom te kako kontinuirano rade na poboljšanju kvalitete proizvoda, kao i na povećanju broja nasada. Ističe kako vjeruju da će daljnjim napredovanjem poboljšati i ovako uspješnu suradnju te iduće godine ostvariti još bolje rezultate. Danas udruga broji dvadesetak proizvođača iz Umaga i Pule. Najviše, oko 180 hektara je tu oko Umaga. Oko 40 hektara je kod Pule.

Umaški proizvođači rajčice osiguravaju sirovinu za tamošnju tvornicu!

U Podravci ističu i kako je vrhunska kvaliteta njihovih proizvoda potvrđena i priznanjem Superior Taste Award koju su osvojili Passata, Sjeckana rajčica s bosiljkom i origanom te Sjeckana rajčica s maslinovim uljem i češnjakom. Osim na domaće, Podravkini proizvodi na bazi rajčice plasiraju se i na tržišta poput Poljske, Bosne i Hercegovine, Slovenije i Srbije.

Foto: Podravka.hr


Povezana biljna vrsta

Rajčica

Rajčica

Sinonim: paradajz, poma, pomidora, kavoda/kavada | Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Rajčica je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Tagovi

Podravka Rajčica Prva klasa Kooperanti


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.