Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Plastenička proizvodnja
  • 17.09.2014. 14:00

Paprika iz BiH na inozemnim tržištima

Općina Jajce će iz obnovljenog plastenika papriku izvoziti u Njemačku, Englesku i Francusku!

  • 410
  • 30
  • 0

Da organska proizvodnja ima budućnost i da se u nju isplati ulagati prepoznala je i Općina Jajce u BiH koja je u sklopu pilot projekta organske proizvodnje na površini od 500 m² obnovila plastenik, a mladi poljoprivredni stručnjaci inicirali su podizanje nasada paprike.

Zasađeno je oko 4.000 sadnica čije je sjeme nabavljeno od Centra organske hrane ESOF iz Donjeg Vakufa koji se pobrinuo i za plasman cjelokupnog uroda organski uzgojene paprike "roge". Ovih dana bit će obrani i prvi plodovi, a izvozit će se na njemačko, englesko i francusko tržište. Ukoliko vremenske prilike budu zadovoljavajuće, a sve ostalo se odvijalo kako je planirano očekuje se prinos i do tri tone paprike.

Ovo bi trebao biti tek početak u obnovi rasadnika i proizvodnji cvijeća koji su nekada bili poznati u ovom kraju. Prve rasadnice očekuju se već iduće godine.


Povezana biljna vrsta

Paprika

Paprika

Engleski naziv: Sweet pepper | Latinski naziv: Capsicum annuum L.

Paprika je cijenjena zbog visokog sadržaja vitamina (posebno C), zatim šećera, bjelančevina, mineralnih soli i dr. Koristi se tokom cijele godine, u svježem stanju, i u prerađenom... Više [+]

Tagovi

Općina Jajce Paprika Organska proizvodnja Plastenik Pilot projekt Centar organske hrane ESOF Obnova rasadnika Rasadnice

Izdvojeni tekstovi

KLUB

Što će Brad pit' na ovogodišnjem Oskaru?

Brad Pitt nije nominiran ni za jednu nagradu na ovogodišnjem Oskaru, ali i dalje ima važnu ulogu na ovoj ceremoniji. Njegov zadatak je osvježiti goste i to - šampanjcem....

Više [+]