Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroFructus
  • 23.06.2015. 13:20

Otkupljuju oko 100.000 tona voća i povrća

AgroFructus grupu čini sedam tvrtki u Hrvatskoj i inozemstvu te surađuje s oko 3.000 kooperanata.

  • 1.136
  • 146
  • 0

Ovogodišnji Business Partner otišao je u ruke AgroFructus grupe iz Donjeg Miholjca. Regionalna je to nagrada koja se dodjeljuje već 21 godinu za redom, a u konkurenciji su kompanije iz 13 zemalja, od Slovenije do Cipra. Ovogodišnja nagrada pripala je Donjomiholjčanima kao najboljoj i jedinoj kompaniji iz Hrvatske.

Donjomiholjački AgroFructus surađuje s oko 3.000 kooperanata i otkupljuje oko 100.000 tona voća i povrća, a oko 20% ukupne prodaje izvozi na tržišta Australije, Kanade, SAD, Švicarske, Švedske, Njemačke, Češke, Slovenije, BiH, Srbije, Libije, Izraela. Specijalizirani su za proizvodnju, otkup, skladištenje i prodaju svježeg i prerađenog voća i povrća.

Denis Matijević, osnivač i predsjednik Uprave AgroFructusa istaknuo je kako ga nagrada istovremeno veseli i obvezuje, ali da su posebno počašćeni jer su o pobjedniku odlučivali upravo poslovni partneri.

Ostvaruju se strateški ciljevi

Nagrađena donjomiholjačka kompanija AgroFructus grupa.

"Odnos kompanije u poslovnom procesu ključ je uspjeha, a ova nagrada dokaz je da su strateški ciljevi kvalitetno postavljeni te da se operativna razina uspješno dostiže. Ona je i dodatni motiv da se još intenzivnije nastavi raditi na širenju kapaciteta, uvođenju novih tehnologija te rastu kroz oba segmenta domaćeg i izvoznog tržišta, što je istovremeno i generator pozitivnih promjena u hrvatskom gospodarstvu", poručio je Matijević.

Grupu čini sedam tvrtki iz Hrvatske i inozemstva. Krovna je AgroFructus iz Donjeg Miholjca koja ima otkupne centre u tom gradu te Lozanu, Puli i Opuzenu, ali okuplja i tvrtke Eurovoće, Marinadu i Bios te tvrtke u susjednoj BiH i Makedoniji.

Godišnji promet penje joj se na oko 600 milijuna kuna, a zapošljava 500 radnika. AgroFructus stalno prati potrebe tržišta, a postojeće kapacitete unapređuje s kooperantima, odnosno prati ih u organizaciji proizvodnje, savjetuje ih, educira te osigurava sve potrebne inpute za proizvodnju, kreditira repromaterijalom, otkupljuje njihove proizvode, osigurava im bolje uvjete u bankama, ali pomaže i u realizaciji njihovih IPARD programa.

Predstavnicima kompanije nagrada je uručena u Beogradu.


Tagovi

AgroFructus Donji Miholjac Business Partner Beograd Denis Matijević Kooperanti Voće Povrće Tone Prerada voća Donji Miholjac Eurovoće Marinada Bios BiH Makedonija Repromaterijal Otkup proizvoda


Autorica

Ivana Barišić

Više [+]

Prije nego je upisala pravo, počela se baviti novinarstvom. I u njemu ostala. Pisala je za Večernji list, Poslovni dnevnik i Tportal, a televizijsko iskustvo stekla je na RTL-u. Kada ne piše, vozi bicikl, romobil ili skija :)