Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 16.06.2015. 15:00

Navodnjavanje za novih 1.000 ha površina!

Budući sustav navodnjavanja projektira se na površini od 1.000 ha i nastavak je sustavnog plana navodnjavanja Virovitičko-podravske županije

  • 366
  • 19
  • 0

Predstavnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu, koji sudjeluju u agronomskom dijelu izrade projektne dokumentacije za sustav navodnjavanja Lukač, održali su u utorak, 16. lipnja, u prostorijama Općine Lukač u Gornjem Bazju, radni sastanak s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača (korisnicima budućeg sustava navodnjavanja Lukač) te predstavnicima Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnikom županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Tugomirom Majdakom.

U agronomskom dijelu izrade projektne dokumentacije sudjeluju akademik Ferdo Bašić te profesori Ivica Kisić i Stjepan Husnjak s Agronomskog fakuteta u Zagrebu.

Važnost za poljoprivrednu proizvodnju

Sudionici sastanka upoznati su pritom s osnovnim karakteristikama budućeg sustava navodnjavanja, uključujući krajnji efekt na proizvodnju poljoprivrednih kultura.

Nakon sastanka prisutni su se uputili u obilazak pedoloških profila poljoprivrednog zemljišta koje će biti obuhvaćeno sustavom navodnjavanja Lukač. Budući sustav navodnjavanja projektira se na površini od 1.000 ha i nastavak je sustavnog plana navodnjavanja Virovitičko-podravske županije u okviru kojeg se realiziraju ili će se u roku idućih nekoliko godina realizirati ukupno 6 projekata na ukupno 5.000 ha.

Tekst i foto: Ivan Šemper


Tagovi

Navodnjavanje Tugomir Majdak Virovitičko-podravska županija Ivica Kisić Stjepan Husnjak Ferdo Bašić Općina Lukač

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Kompanija Volkswagen oborila je novi rekord u prodaji. I ne, ne radi se o automobilima. Riječ je o njihovoj poznatoj curry kobasici.  Tako je u 2023. godini prodano je 8,33 milijuna kobasica, uključujući sve varijante. To je oko 400.000 viš... Više [+]