Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Navodnjavanje
  • 16.06.2015. 15:00

Navodnjavanje za novih 1.000 ha površina!

Budući sustav navodnjavanja projektira se na površini od 1.000 ha i nastavak je sustavnog plana navodnjavanja Virovitičko-podravske županije

  • 370
  • 19
  • 0

Predstavnici Agronomskog fakulteta u Zagrebu, koji sudjeluju u agronomskom dijelu izrade projektne dokumentacije za sustav navodnjavanja Lukač, održali su u utorak, 16. lipnja, u prostorijama Općine Lukač u Gornjem Bazju, radni sastanak s predstavnicima poljoprivrednih proizvođača (korisnicima budućeg sustava navodnjavanja Lukač) te predstavnicima Virovitičko-podravske županije na čelu s pročelnikom županijskog Upravnog odjela za zajedničke politike i fondove EU Tugomirom Majdakom.

U agronomskom dijelu izrade projektne dokumentacije sudjeluju akademik Ferdo Bašić te profesori Ivica Kisić i Stjepan Husnjak s Agronomskog fakuteta u Zagrebu.

Važnost za poljoprivrednu proizvodnju

Sudionici sastanka upoznati su pritom s osnovnim karakteristikama budućeg sustava navodnjavanja, uključujući krajnji efekt na proizvodnju poljoprivrednih kultura.

Nakon sastanka prisutni su se uputili u obilazak pedoloških profila poljoprivrednog zemljišta koje će biti obuhvaćeno sustavom navodnjavanja Lukač. Budući sustav navodnjavanja projektira se na površini od 1.000 ha i nastavak je sustavnog plana navodnjavanja Virovitičko-podravske županije u okviru kojeg se realiziraju ili će se u roku idućih nekoliko godina realizirati ukupno 6 projekata na ukupno 5.000 ha.

Tekst i foto: Ivan Šemper


Tagovi

Navodnjavanje Tugomir Majdak Virovitičko-podravska županija Ivica Kisić Stjepan Husnjak Ferdo Bašić Općina Lukač

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]