Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • AgroPMD
  • 09.07.2015. 07:15

Mali, ali moćan tifon za manje povrtlare!

Do kraja srpnja zainteresirani mogu u radu pogledati tifon Idrofoglia na OPG Mario Held u Pitomači.

  • 1.664
  • 100
  • 0

Talijanska Idrofoglia hrvatskom je tržištu predstavila idealno riješenje za manje povrtlare. Takvim OPG-ima upravo tifon Idrofoglia tipa Jolly Turbocar J140F125 je odlično rješenje jer može koristiti svoju dosadašnju infrastrukturu i veoma je jednostavan za prenošenje.

Upravo je to situacija u većini dijelova Hrvatske gdje povrtlari imaju površine na više lokacija i onda se Jolly lako prenosi s jednog zemljišta na drugo. Jedan takav Jolly možete tijekom srpnja svakodnevno pogledati u radu na području Pitomače, Turnašice. Raditi će na imanju Maria Helda. Dužina crijevi je 125 metara a debljina 40 milimetara. Vrlo je jednostavan za upotrebu i može raditi s malim ulaznim pritiskom od 2,5 bara na više. Zanimljivo je da je širina navodnjavanja i više od 30 metara što ovisi o pritisku i veličini dizne. U tvrtki AgroPMD iz Koprivnice upravo ističu i prednost toga stroja jer se može transportirati malim vozilom ili traktorom. Visine je svega 110 cm, a širine 130 cm.

Idealan stroj za povrtlare koji obrađuju do pet hektara zemlje

Idrofoglia je kod Pitomače u probni rad stavila Jolly Turbocar.

Miljenik malih gospodarstava

"Prednost mu je u radu kod povrtlara koji proizvode na površinama do pet hektara jer može koristiti postojeće manje pumpe koje inače posjeduju za navodnjavanje. Zbog povoljne cijene i jednostavnosti miljenik je manjih gospodarstava sa skromnijom tehnikom misleći na pumpu i traktor", priča Dinko Beleg iz AgroPMD-a.

Kupnju Idrofoglie ne treba gledati kao na investiciju za jednu sezonu, jer dugoročno će se isplatiti svakako. Kod nas je najbolje kada radimo s tifonima, pregraditi kanal i dobiti bazen iz kojega bi se navodnjavalo. Ima i parcela kojima je kanal pun vode cijele godine, bez obzira na sušu, a kad to nije, onda se on puni vodom iz bunara koji je u blizini. Međutim, može se navodnjavati i direktno iz bunara.

Idrofoglia je osnovana krajem sedamdesetih godina i danas su s takvom tradicijom jedni od vodećih u Italiji, ali i značajno zastupljeni preko svoje tvrtke u SAD-u. Zanimljivo je da su tvrtku osnovale male tvrtke koje su već 30 godina radile u navodnjavanju i u biti tako postale još jače


Fotoprilog


Tagovi

Idrofoglia Turbo car Jolly Navodnjavanje Pitomača Turnašica Povrće Pumpa Traktor AgroPMD OPG Helda Dinko Beleg Povrćari Suša


Autor

Damir Rukovanjski

Više [+]

Diplomirani agronom, dugogodišnji dopisnik, novinar i urednik u Glasu Slavonije, osnivač i urednik AgroGlasa od 2000. do 2008. Urednik EU Agro Info od 2008 do 2013., urednik Agrotehnike, izdavač brojne stručne poljoprivredne literature. Kolumnist Agrokluba od 2008.godine. Nekadašnji suradnik Gospodarskog lista, Nove Zemlje. Član Hrvatskog novinarskog društva od 1993.godine i član Izvršnog odbora Zbora agrarnih novinara HND.


Partner

AgroPMD d.o.o.

Južno predgrađe 48, 31000 Osijek, Hrvatska
tel: +385 31 357 525, e-mail: office@agropmd.hr web: http://www.agropmd.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijeska je zanimljiva grmolika biljka. Njeni plodovi, lješnjaci, karakterističnog su okusa i mogu poslužiti kao savršena grickalica zbog svojih vrijednih nutritivnih sastojaka. Još ako imate čuvara nasada, koji je ozbiljno shvatio svoju ulo... Više [+]