Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Društveni vrtovi
  • 21.09.2016. 07:30

Društveni vrtovi sve popularniji u gradovima EU!

Cilj projekta je pored uzgoja voća i povrća i zbližavanje građana i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te oživljavanje napuštenih proizvodnih pogona.

  • 1.191
  • 132
  • 0

Pored mnogobrojnih gradskih vrtova koji se dodjeljuju zainteresiranim građanima u Beču je sve više i zajedničkih društvenih vrtova, ističu iz inozemnog ureda grada Beča.

Sjajan primjer takovog vrta je i onaj pokrenut u bečkoj gradskoj četvrti Liesing na površini bivše tvornice lijesova. Cilj projekta je pored uzgoja voća i povrća i zbližavanje građana i razvijanje dobrosusjedskih odnosa te oživljavanje napuštenih proizvodnih pogona koji često zjape prazni i ogoljeni.

Društvenom vrtu iz Liesinga ili kako ga njegovi korisnici od milja nazivaju "supermarketu na otvorenom" ovo je druga sezona, a nedavno je održana i velika zajednička berba. Korisnici vrta naime zajednički obrađuju sve raspoložive gredice te ravnopravno dijele i plodove svoga rada.

Društveni vrtovi u Beču

"Nekadašnji tvornički krugovi često su zapušteni i nepristupačni i čini se kao da ne pripadaju četvrti u kojoj se nalaze. Cilj projekata poput ovog je da takve površine postanu dio gradske površine te da nude prostor za zabavu i rekreaciju", rekla je bečka dogradonačelnica Maria Vassilakou iz redova zelenih koja je jučer građanima pomogla u jesenskoj berbi.


Tagovi

Društveni vrtovi Beč Uzgoj voća i povrća


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!