Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Strah od hrane
  • 25.07.2016. 18:00

Dječak koji je živio samo na rajčicama!

Liam Pierce (14), zamalo se ugušio graškom kad su mu bile dvije godine. 10 je godina nakon toga jeo samo hranu baziranu na rajčici.

Foto: mirror.co.uk
  • 2.725
  • 135
  • 0

Punih 10 godina, školarac Liam Pierce jeo je samo hranu baziranu na rajčici. Tek nakon hipnoze uspio se riješiti bizarnog straha od hrane i napokon pojeo normalan obrok, piše mirror.co.uk.

Liam Pierce (14), nije mogao pogledati u povrće bez da mu pozli otkako se, kao dvogodišnjak, zamalo ugušio graškom. Trauma iz djetinjstva dovela je do toga da je Liam postao ovisan o proizvodima od rajčice i došao do toga da bi potrošio tri bočice kečapa tjedno.

Svaku večer bi, kao grickalice, pojeo cijelo pakiranje od 250 grama cherry rajčica. Tjedno bi pojeo 10 limenki juhe od rajčice.

Bio je prisiljen bježati iz škole kako bi izbjegao ručak s kolegama iz razreda koji su ga zafrkavali zbog njegove prehrane s rajčicom i špagetima. Kod kuće bi obroke "utapao" u kečapu, a svaku večer bi, kao grickalice, pojeo cijelo pakiranje od 250 grama cherry rajčica. Tjedno bi pojeo 10 limenki juhe od rajčice.

Užasnuti roditelji očajnički su pokušavali sina odvratiti od rajčica, no svi pokušaji su propadali. U konačnici bi i dalje zaticali sina kako svoje jelo zalijeva kečapom.

Liam koji žive u Abbeymeadu, Gloucesteru, hipnozom je napokon izliječen od ovisnosti i straha od hrane koja u sebi nema sastojak - rajčicu.

Foto: mirror.co.uk


Povezana biljna vrsta

Rajčica

Rajčica

Sinonim: paradajz, poma, pomidora, kavoda/kavada | Engleski naziv: Tomato | Latinski naziv: Lycopersicum esculentum

Rajčica je jednogodišnja biljka iz porodice Solonaceae. Uzgaja se u plastenicima, staklenicima i na polju. Dijeli se na srednje ranu i kasnu. Ima dobro razvijen vretenast korijen... Više [+]

Tagovi

Rajčica Strah od hrane Kečap


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Gudovcu živo na proljetnom sajmu. Jedni kažu da je skupo, dok drugi troše bez pitanja. Jedni su sretni s ovim terminom dok neki trgovci smatraju da treba biti ranije, prije sjetve. Kako god, i u ovom formatu od četiri dana, posjetitelja n... Više [+]