Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Precizna poljoprivreda
  • 12.12.2016. 13:30

Belgijski krumpir uzgajat će se pod satelitom

Mnogo je inicijativa za preciznu poljoprivredu. Belgijski sektor uzgoja krumpira počet će s korištenjem satelitskih snimaka iduće godine.

Foto: bigstockphoto.com, vvoevale
  • 1.741
  • 204
  • 0

Mnogo je inicijativa za preciznu poljoprivredu. Belgijski sektor uzgoja krumpira počet će s korištenjem satelitskih snimaka iduće godine, piše freshplaza.

"S ovim informacijama možemo donositi ciljane odluke o uzgoju biljaka. Aplikacija sa satelitskim snimkama za belgijski uzgoj krumpira napravit će pravu revoluciju."

"Zaposleni smo s projektom Watch iT Grow već neko vrijeme, a na početku veljače 2017. uvodimo novu aplikaciju", govori Isabelle Piccard iz VITO Remote Sensing organizacije.

U suradnji sa sveučilištima i organizacijama rade na upotrebi satelitskih snimaka u kombinaciji sa mjerenjima na tlu i informacijama o vremenskim prilikama i klimi.

Na ovaj način proizvođači krumpira mogu na neovisan način pratiti rast i razvoj krumpira i predvidjeti prinos ranije tijekom sezone. Ovo se može primijeniti i na druge kulture.

Prva godina besplatna

Tijekom prve godine, proizvođači krumpira mogu sudjelovati besplatno u ovom projektu. Svaki proizvođač ima svoje polje krumpira ili više njih.

Uz pomoć satelitskih snimaka, mogu precizno vidjeti što se događa na poljima. Snimke mogu biti u kombinaciji s vremenskim podacima i moguće je zumirati biljke. Informacije koje prime proizvođači mogu iskoristiti za donošenje ciljanih odluka u proizvodnji. Podaci iz aplikacije se skupljaju uz pomoć dronova, s tla i uz pomoć satelita.

Foto: bigstockphoto.com, vvoevale


Povezana biljna vrsta

Krumpir

Krumpir

Sinonim: krompir | Engleski naziv: Potato | Latinski naziv: Solanum tuberosum L.

Krumpir je višegodišnja zeljasta biljka. Potječe iz peruanskih Anda u kojima se uzgajao i prije 8 000 godina. U Europu su ga donijeli španjolski istraživači u 16. stoljeću i... Više [+]

Tagovi

Krumpir Sateliti Aplikacija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.