Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

Basamid Granulat

Belchim Crop Protection HR d.o.o.

Kontakt - Belchim Crop Protection HR d.o.o.

Belchim Crop Protection HR d.o.o.
Oreškovićeva ulica 1A, 10 000 Zagreb
tel/fax: +385 (0)1 552 0860

pogledaj sve oglase partnera

Cijena: na upit

Opis

Sterilizator tla- fumigant

Djelatna tvar: dazomet 970 g/kg
Formulacija sredstva: mikrogranule (MG)
Registracijski broj: UP/I-320-20/97-01/251
Vlasnik registracije: Kanesho Soil Treatment SPRL/BVBA
Pakiranje: 1 kg, 20 kg

Basamid granulat je preparat koji se koristi za suzbijanje cistolikih nematoda, patogenih gljiva u tlu i jednogodišnjih korova. Dozvoljeno je koristiti sredstvo u povrtlarskim kulturama, duhanu, ukrasnom i šumskom bilju.

Djelatna tvar dazomet (tetrahydro-3,5-dimethyl-1,3,5-thiadiazine-2-tione) u tlu u prisutnosti vlage prolazi kroz pore uništavajući korove, gljive i nematode. Da bi se oslobađanje plina aktiviralo tlo treba biti u vlažnom stanju.

Basamid granulat najbolje djeluje na temperaturama od 10-15oC, a ne provodi se na temperaturama nižim od 6 oC.

Priprema tla i primjena:

  • Tlo je potrebno dobro usitniti, sredstvo se rasipa po površini, a zatim inkorporira u tlo na dubinu od 5-25 cm. Da bi se spriječilo prebrzo oslobađanje aktivnog plina tlo se prekrije folijom ili lagano povalja i zalijeva vodom. Kad se folija ukloni tlo se ponovo rahli kako bi se prozračilo. Ukoliko se sredstvo koristi u zatvorenom prostoru, prostor je potrebno dobro provjetriti.
  • Cistolike nematode se suzbijaju najmanje 42 dana prije sjetve uz uvjet da temperatura tla ne smije biti niža od 8°C. Poslije površinske primjene, sredstvo se treba odmah unijeti u tlo na dubinu od 15-20 cm. Djelovanje sredstva znatno se poboljšava prekrivanjem tretirane površine folijom nakon zalijevanja i držanja 5-7 dana. Nakon toga folija se ukloni i tlo rahli u cilju boljeg provjetravanja. Dazomet se u tlu razgrađuje u metilizotiocijanat.
  • Patogene gljive u tlu mogu se suzbiti primjenom sredstva za dezinfekciju tla u količini od 200-250 g/m3 supstrata odnosno 40-50 g/m2 ovisno o tipu tla. Ne djeluje na spore u mirovanju. Primjenu je potrebno obaviti najmanje 42 dana prije sjetve uz uvjet da temperatura tla ne smije biti niža od 8°C. Poslije površinske primjene, sredstvo se treba odmah unijeti u tlo na dubinu od 15-20 cm.
  • Jednogodišnji korovi u gredicama suzbijaju se u količini 200-250 g/m3 supstrata odnosno 40-50 g/m2 ovisno o tipu tla. Prije primjene sredstva potrebno je pripremiti tlo vlaženjem.

Ograničenja: Miješanje s drugim pripravcima nije moguće.

Karenca: 42 dana

Info

Kategorija: Ostala sredstva za zaštitu bilja
Vrsta oglasa: Ponuda
Cijena: na upit
Država: Hrvatska
Županija: Zagrebačka
Datum objave oglasa: 16.01.2017.
Pregleda: 3501
Šifra oglasa: 30817

Klikni i besplatno predaj do 5 oglasa u Agroklub poljoprivredni oglasnik! Predaj oglas