Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ugibanje divljači
  • 15.12.2015. 16:00

Životinje ugibaju, migranti prolaze

Eurozastupnik Tonino Picula upitao je Europsku komisiju što misli poduzeti da se zaustavi ugibanje divljači zbog slovenske žilet žice, čija je svrha postavljanja upitna, jer migranti ionako prolaze granicu.

Foto: depositphotos.com
  • 326
  • 54
  • 0

Hrvatski zastupnik u Europskom parlamentu Tonino Picula kazao je kako je nakon mnogo zastrašujućih fotografija životinja koje su uginule zbog ozljeda od žilet-žica i još više pročitanih mailova uznemirenih građana, pitao Europsku komisiju što planira poduzeti da se spriječi daljnje stradavanje divljih životinja na granici.

"Prve žrtve državne politike Slovenije, osim dobrosusjedskih odnosa i malogranične komunikacije, su upravo životinje čija prirodna staništa ne poznaju formalna teritorijalna razgraničenja među državama. Pitanje stradavanja životinja samo je dio problema, koji nastavak postavljanja žice na granici s Hrvatskom predstavlja, unatoč dosadašnjim hrvatskim prosvjednim notama i nezadovoljstvu lokalnog stanovništva s obje strane. No, dok očekujemo konkretne europske odgovore na izazove migrantske krize, mišljenja sam kako i o ovom problemu treba javno govoriti i pozvati na hitnu reakciju", kazao je između ostaloga Picula.

Također je napomenuo kako ovim putem ne želi ulaziti u rasprave o pravnoj utemeljenosti postavljanja sporne žice koja često ne prati formalnu granicu među zemljama, kao niti njezino simboličko značenje, koje je u suprotnosti sa svim načelima Europske unije.

"Unatoč početnim osudama, nastavak postavljanja žice nije izazvao slične reakcije institucija, iako izbjeglice i migranti prolaze dogovorenim rutama, preko graničnih prijelaza i uz koordinaciju policija zemalja na ruti", zaključio je zastupnik u Europskom parlamentu, Tonino Picula.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Tonino Picula Divlje životinje Žilet-žica Europska komisija Slovenija Granica Hrvatska Prosvjedne note Lokalno stanovništvo Migrantska kriza


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]