Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Savjetodavna služba
  • 20.01.2017. 15:00

Zdravko Tušek novi ravnatelj Savjetodavne službe

Odluka o imenovanju Zdravka Tušeka za ravnatelja Savjetodavne službe na temelju provedenog javnog natječaja je na snazi.

  • 2.146
  • 237
  • 0

Na 8. sjednici Upravnog vijeća Savjetodavne službe koja je održana u srijedu, 18. siječnja 2017. donijeta je odluka o imenovanju Zdravka Tušeka za ravnatelja Savjetodavne službe na temelju provedenog javnog natječaja.

Obzirom na dugogodišnje iskustvo koje je stekao u radu Ministarstva poljoprivrede, Savjetodavne službe i Agencije za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju svojim znanjem pridonijet će daljnjem razvoju Službe s ciljem povećanja konkurentnosti poljoprivrednih gospodarstava, subjekata u ribarstvu i šumoposjednika i učinkovitijeg korištenje nacionalnih i EU programa.

Veliko iskustvo u Ministarstvu poljoprivrede

Prvi radni dani novoizabranog ravnatelja Zdravka Tušeka bili su upravo u Savjetodavnoj službi, gdje je radio kao vanjski suradnik, a potom u uredu ravnatelja gdje je bio zadužen za izradu promotivnog materijala, materijala za edukaciju i generalno za informatizaciju službe. Pripravnički staž je potom odradio u Upravi za poljoprivrednu politiku Ministarstva poljoprivrede gdje je bio uključen u projekte uspostave Upisnika poljoprivrednih gospodarstava i kreiranje prvih mjera moderne poljoprivredne politike.

Projekti uspostave registara i agencija

Otvaranjem mogućnosti RH za pristup EU fondovima SAPARD i IPARD 2005., Zdravko Tušek priključio se užem timu ljudi koji je kreirao SAPARD/IPARD agenciju (tadašnjeg Ravnateljstva u sklopu Ministarstva), te kasnije na uspostavi Agencije za plaćanja, u kojoj je radio i na projektima uspostave registara u poljoprivredi, sustava direktnih plaćanja, financija i kontrole na terenu.

Jedna od njegovih najvažnijih referenci ističe se uspostava ARKOD sustava u svojstvu voditelja projekta te akreditaciju Agencije za plaćanja u poljoprivredi, a posljednja iskustva u Agenciji od 2009. do 2015. bila su mu na mjestu pomoćnika ravnatelja. Bavio se i raznim međunarodnim projektima u EU-u i zemljama kandidatima za članstvo u EU, u domeni svoje specijalnosti - zajedničke poljoprivredne politike EU-a, pregovorima za ulazak u EU, jačanju administrativnih kapaciteta, uspostavi administrativnih sustava i mehanizama u poljoprivredi i ruralnom razvoju.


Tagovi

Zdravko Tušek Savjetodavna služba


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]