Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • APZ
  • 30.06.2015. 14:45

Zakup u općini Nijemci djelomično poništen

Agencija za poljoprivredno zemljište poništila je natječaj za dodjelu državnog zemljišta u općini Nijemci, za šest poljoprivredno-tehnoloških cjelina. Odabrani ponuditelji za preostalu 71 cijelinu su poznati.

  • 674
  • 65
  • 0

Na temelju provedenog javnog poziva za zakup državne zemlje na području općine Nijemci u Vukovarsko-srijemskoj županiji, Agencija za poljoprivredno zemljište donijela je 17. lipnja 2015. godine 70 odluka o dodjeli zakupa za 77 proizvodno-tehnoloških cjelina, koje se nalaze u katastarskim općinama Apševci, Donje Novo Selo, Đeletovci, Lipovac, Nijemci, Podgrađe, Šidski Banovci i Vinkovački Banovci.

No 29. lipnja 2015. godine, Agencija je poništila dio natječaja koji se odnosi na proizvodno-tehnološke cijeline, broj 6, 51, 52, 54 i 65, konkretnije, poljoprivredno zemljište u k.o. Donje Novo Selo, veličine 0,3206 ha i ukupne početne visine godišnje zakupnine od 168,64 kuna, poljoprivredno zemljište u k.o. Podgrađe, veličine 0,1954 ha i ukupne početne visine godišnje zakupnine od 102,78 kuna, poljoprivredno zemljište u k.o. Podgrađe, veličine 0,3198 ha i ukupne početne visine godišnje zakupnine od 63,96 kuna, poljoprivredno zemljište u k.o. Podgrađe, veličine 0,1834 ha i ukupne početne visine godišnje zakupnine od 36,68 kuna te poljoprivredno zemljište u k.o. Podgrađe, veličine 0,6157 ha i ukupne početne visine godišnje zakupnine od 323,86 kuna. Razlozi nisu navedeni.

Popis odabranih ponuditelja koji su dobili u zakup na 50 godina državno poljoprivredno zemljište u općini Nijemci, možete pogledati ovdje.

Zakljupljena državna zemlja ne smije se davati u zakup trećim osobama

"Odluka kojom se odlučuje o vlasničkim i drugim stvarnim pravima na poljoprivrednom zemljištu u vlasništvu Republike Hrvatske nije upravni akt, već akt poslovanja vlasnika koji raspolaže svojim nekretninama. Akti poslovanja ne mogu se pobijati i biti predmetom preispitivanja u posebnom postupku. Međutim, sudionici javnog poziva koji smatraju da su povrijeđena pravila javnog poziva ili iz drugih zakonom predviđenih razloga, mogu pred sudom pobijati ugovor o zakupu sklopljen s trećom osobom i tada će se u okviru tog postupka preispitati postupak javnog poziva i donošenje same odluke o dodjeli zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske", ističu u Agenciji za poljoprivedno zemljište.

Eventualne nepravilnosti mogu se prijaviti APZ-u

Fizičke i pravne osobe koje imaju pravni interes mogu izvršiti uvid u dokumentaciju predmetnog javnog poziva u Agenciji za poljoprivredno zemljište, od ponedjeljka do petka, u vremenu od 08:00 do 16:00 sati, u Zagrebu, Ulica grada Vukovara 78, uz prethodnu najavu na e-mail: ured.ravnateljice@zemljiste.mps.hr

Javni poziv Agencije za poljoprivredno zemljište, za dodjelu zakupa poljoprivrednih površina u vlasništvu Republike Hrvatske, koje se nalazi na području općine Nijemci, možete pročitati u prilogu ispod teksta.


Dokumenti


Tagovi

Zakup Državno zemljište Općina Nijemci Vukovarsko-srijemska županija Agencija za poljoprivredno zemljište Apševci Donje Novo Selo Đeletovci Lipovac Nijemci Podgrađe Šidski Banovci Vinkovački Banovci Poništenje dijela natječaja Odabrani ponud


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P