Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javni poziv
  • 08.02.2016. 11:30

Zakup državnog zemljišta u Biogradu na Moru

Država daje u zakup dvije svoje parcele na području Biograda na Moru, ukupne površine 4,98 hektara.

Foto: pixabay.com
  • 341
  • 30
  • 0

Agencija za poljoprivredno zemljište raspisala je javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu RH na području Grada Biograda na Moru u Zadarskoj županiji.

U zakup se daju dvije proizvodno-tehnološke cijeline na području katastarske općine Biograd, ukupne površine 4,9580 hektara i ukupne godišnje zakupnine od 1.294,04 kune. Radi se o:

  • proizvodno-tehnološkoj cjelini 1 u k.o. Biograd, površine 0,7700 ha, početne visine godišnje zakupnine od 200,97 kuna i
  • proizvodno-tehnološkoj cjelini 2 u k.o. Biograd, površine 4,1880 ha i početne visine godišnje zakupnine od 1093,07 kuna.

Zemljište je određeno kao površina na kojoj se može osnovati služnost radi podizanja višegodišnjih nasada te je izdvojeno iz šumsko-gospodarskog područja Republike Hrvatske i u mjerodavnosti je Agencije za poljoprivredno zemljište. Parcele se nalaze unutar granice zaštićenog obalnog područja.

Zemljište je potrebno iskrčiti

Zakupnik je dužan ovu proizvodno-tehnološku cjelinu, koja je djelomično obrasla višegodišnjim raslinjem, iskrčiti u svrhu privođenja poljoprivrednoj proizvodnji i to na vlastiti trošak, u roku dvije godine od dana uvođenja u posjed. Ukoliko to ne napravi, zakup se raskida.

Zakupnina se umanjuje razmjerno troškovima krčenja, a ako su veći od zakupnine, zakupnik se oslobađa njezina plaćanja, no nema pravo na povrat razlike troškova krčenja. Drvnu masu koja ostane nakon krčenja, od zakupnika preuzimaju, transportiraju i njome raspolažu Hrvatske šume d.o.o.

Zakup se daje na 50 godina

Zakupnina za prvu godinu plaća se u roku od 15 dana od dana uvođenja u posjed u visini razmjernoj razdoblju koje je preostalo do isteka godine, a za svaku sljedeću godinu, do kraja lipnja. Rok za dostavu ponude je 15 dana računajući od 04. veljače 2016.

Ponude se šalju preporučenom pošiljkom na adresu: Agencija za poljoprivredno zemljište, Zagreb, Ulica grada Vukovara 78, s naznakom: "Javni poziv za dodjelu zakupa za poljoprivredno zemljište u vlasništvu Republike Hrvatske na području Grada Biograda na Moru - za proizvodno-tehnološku cjelinu broj: 1 ili 2 (navesti broj/eve proizvodno tehnoloških cjelina za koje/u se ponuda podnosi) - ne otvarati".

Popunjeni obrasci Gospodarskog programa mogu se poslati i na e-mail: zakup@zemljiste.mps.hr Odluka o izboru najpovoljnije ponude bit će javno poznata. Detalji javnog natječaja dostupni su ispod teksta, dok obrazac Gospodarskog programa te sve potrebne priloge možete pronaći na web stranici APZ-a.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Javni poziv Zakup Biograd na Moru Raslinje Katastarska općina Zakupnina


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]