Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 13.07.2015. 13:15

Uskoro natječaji za mlade nositelje OPG-a!

Dok je prvi krug natječaja za mjeru 4 iza nas, za podmjeru 6.3 još traje, potencijalni budući OPG-ovci spremaju se za natječaj za podmjeru 6.1, čije se raspisivanje očekuje u rujnu.

  • 3.220
  • 570
  • 0

Iz Agencije za plaćanje u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavještavaju sve zainteresirane poljoprivrednike da će rok za podnošenje prijava za podmjeru 6.3. Potpora razvoju malih poljoprivrednih gospodarstava iz Programa ruralnog razvoja RH biti produljen do kraja ovog mjeseca.

Prvotno je bilo predviđeno da natječaj traje do nedjelje. Zahtjev za potporu se podnosi putem AGRONET aplikacije, kojoj korisnik može pristupiti nakon upisa u Evidenciju korisnika. Nakon podnesenog (potvrđenog) zahtjeva u AGRONET-u, potrebno je ispisati, potpisati i pečatiti Potvrdu o podnošenju zahtjeva za potporu te je dostaviti (osobno ili preporučenom pošiljkom) na adresu regionalnog ureda APPRRR prema lokaciji ulaganja.

Produžen natječaj za podmjeru 6.3, priprema se za podmjeru 6.1.

Bespovratna sredstva za ostvaren projekt.

Putem ovog natječaja, poljoprivrednicima stoji na raspolaganju mogućnost dobivanja 15.000 eura bespovratnih sredstava. Također omogućeno je plaćanje predujmom, 50% vrijednosti projekta, odnosno 7.500 eura u kunskoj protuvrijednosti.

U Ministarstvu poljoprivrede napominju kako se konačna isplata i vrši po dovršetku projekta, dok se svi predujmovi ne mogu smatrati plaćanjem, budući u slučaju nepoštivanja odredbi navedenih u Odluci o dodjeli sredstava, isti moraju biti vraćeni.

Osječani prvi u mjeri 4

Iza nas su natječaji za mjeru 4 podmjere 4.1.1., 4.1.2. i 4.2.1. Ukupno je prijavljeno 1.280 projekata, od čega 1.107. za podmjeru 4.1.1., 82 za podmjeru 4.1.2. i 91 za podmjeru 4.2.1. Podmjera 4.1. odnosi se na potporu za ulaganja u poljoprivredna gospodarstva, a 4.2. na potporu za ulaganja u preradu, marketing i/ili razvoj poljoprivrednih proizvoda. Najviše je projekata prijavljeno iz Osječko-baranjske županije, ukupno 187, od čega 167 za podmjeru 4.1.1. i po 10 za druge dvije podmjere. Najmanje je projekata prijavljeno iz Šibensko-kninske županije, svega 13.

Jesen kreće s podmjerom 6.1.

Dok je prvi krug natječaja za mjeru 4 iza nas, za podmjeru 6.3 još traje, potencijalni budući OPG-ovci spremaju se za natječaj za podmjeru 6.1, čije se raspisivanje očekuje u rujnu. Njegovi korisnici su osobe starosti od 18 do 40 godina, koje posjeduju odgovarajuća stručna znanja i vještine te su po prvi put na poljoprivrednom gospodarstvu postavljene kao nositelj poljoprivrednog gospodarstva. Iznos potpore iznosi do 50.000 eura, a njen intenzitet je do 100% ukupnih prihvatljivih troškova. Prednost će imati nezaposlene osobe.


Tagovi

Mjera 4 Mjera 6 Program ruralnog razvoja Natječaji OBŽ ŠKŽ Projekti Nezaposlene osobe Predujam Bespovratna sredstva AGRONET APPRRR Zahtjev Stručna znanja


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

🔹 Predstavljamo izlagača 🔹 ✔ Tvrtka Horti Ekskluziv posluje na adresama Črečan 36D, Sv. Ivan Zelina i Pavlovec Zabočki 133, Zabok. ✔ Fokusirana je na vrhunsku kvalitetu, stalno praćenje tržišta te razvijanje u renomiranu tvrtku s potvrđen... Više [+]