Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Zaštita površina
  • 11.02.2016. 17:30

Uređenjem riječnog korita protiv izlijevanja Bednje

Kako bi se od poplava zaštitila poslovna zona te okolne poljoprivredne površine, uređuje se korito rijeke Bednje.

Foto: Grad Novi Marof
  • 321
  • 35
  • 0

U Novom Marofu, gradu u Varaždinskoj županiji, u tijeku su radovi na uređenju vodotoka rijeke Bednje. Riječ je o dijelu rijeke u blizini autoceste, točnije na području mjesta Ključ. Uređenje vodotoka i korita sufinanciraju Hrvatske vode i Hrvatske autoceste, dok je izvođač radova tvrtka Hidroing d.o.o. iz Varaždina. Osim korita i kanala, uredit će se i put uz Bednju.

Zaštita od poplava i jednostavniji put poljoprivrednicima do njihovih polja

Tako uređen, omogućit će djalatnicima Hrvatskih voda kasnije lakše održavanje, ali će i vlasnicima okolnih poljoprivrednih parcela i šuma olakšati pristup i obavljanje poljoprivrednih radova. Trenutno se uređuje dionica duga 400 metara, dok se ukupno planira urediti više od jednog kilometra vodotoka.

"Ovi radovi, a posebno oni od mosta u Presečnom, izuzetno su važni za ljude čije se kuće nalaze uz samu Bednju na područjima gdje se rijeka znala izlijevati, kao i za tamošnju poslovnu zonu. Kada se ovaj posao dovrši, nadamo se da na tim mjestima više nećemo imati problema s poplavama", kazao je prilikom obilaska radova, gradonačelnik Novog Marofa Siniša Jenkač te dodao kako je u planu i uređenje vodotoka rijeke Bednje od mosta u Presečnom do mosta u mjestu Ključ te sanacija dvaju potoka.

Foto: Grad Novi Marof


Tagovi

Novi Marof Bednja Ključ Presečno Siniša Jenkač Riječno korito Kanali


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Fruška gora se uveliko budi. Među skrivenim lepotama je i jezerce u Rivičkom potoku. Ljubičasti cvet je lekoviti plućnjak (Pulmonaria) od kojeg se prave čajevi protiv kašlja. Da li ste znali za ovo jezerce? Foto: Zoran Grco Grčić