Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Isplata poticaja
  • 25.05.2015. 18:10

Upitan početak isplate izravnih plaćanja?!

Isplata drugog dijela potpora neće početi prije 3. lipnja 2015., do kada svi poljoprivrednici koji žele zaštititi sredstva od ovrhe, moraju otvoriti zaštićeni račun!

Foto: depositphotos.com,
  • 4.024
  • 510
  • 0

Drugi dio isplate izravnih plaćanja bit će u lipnju, a mora biti završen najkasnije do kraja mjeseca. Do 30. lipnja na račune hrvatskih poljoprivrednika treba sjesti preostalih 1,5 milijardi kuna. Za sada je samo sigurno da prvih uplata neće biti prije 3. lipnja. To je naime datum do kojeg svi poljoprivrednici koji su pod ovrhom, moraju otvoriti zaštićene račune.

Prvotno je bilo najavljen početak isplate već sredinom ovoga mjeseca. U međuvremenu se zahuktala priča oko mogućnosti isplate izravnih plaćanja na zaštićene račune kako bi se iznos do 50.000 zaštitio od ovrhe. Izgubilo se vrijeme dok se popunio prazan prostoru između Zakona o poljoprivredi koji štiti dio sredstava od ovrhe i neregulirane procedure otvaranja zaštićenog računa.

Sada treba čekati da se podaci o zaštićenim računima prikupe i unesu u informatički sustav.

Odgovor iz Agencije za plaćanja

"Drugi dio isplate izravnih plaćanja bit će u lipnju (najkasnije do 30.6.). Naime, svi poljoprivrednici koji imaju ovrhu na računima, moraju otvoriti zaštićene račune kako bi im se mogao isplatiti drugi dio potpore. Ministarstvo je o ovoj mogućnosti obavijestilo sve poljoprivrednike pismom na kućnu adresu.

Za otvaranje zaštićenih računa poljoprivrednici imaju rok do 3.6.2015.

Nakon otvaranja zaštićenog računa, redovni i zaštićeni račun poljoprivrednici moraju dostaviti regionalnom uredu Agencije za plaćanja, u županiji u kojoj su prijavljeni u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava. Nakon što se svi podaci o zaštićenim računima prikupe, Agencija ih unosi u svoj informatički sustav. Tek nakon završetka te procedure isplata svim korisnicima potpora može započeti."

Foto: depositphotos.com, @photography33


Tagovi

Isplata poticaja APPRRR Zaštićeni račun Ovrha Agencija za plaćanja Rok Zakon o poljoprivredi


Autor

Ante Vidović

Više [+]

Novinarstvom se bavi 16 godina, a redovni je član HND i član je Zbora agrarnih novinara. Prati aktualna zbivanja u poljoprivredi, a najviše ga zanimaju teme vezane za maslinarstvo, ribarstvo i pčelarstvo.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]