Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • TOP1.000 HR poljoprivrede
  • 13.04.2015. 16:20

Upiši se u Bazu i poboljšaj prodaju!

Upiši se u Bazu proizvođača i osiguraj upite za svoju robu!

  • 1.171
  • 275
  • 0

Otežan plasman proizvoda, usitnjenost parcela te nemogućnost dolaska do poljoprivrednog zemljišta glavni su problemi koji koče domaće poljoprivredne proizvođače u razvoju djelatnosti. Upravo na pitanja problema plasmana poljoprivrednih proizvoda odgovara projekt TOP1.000 HR poljoprivrede - iInternacionalizacija agrara, predstavljenom na ovogodišnjem 18. Proljetnom bjelovarskom sajmu.

Projekt u suradnji s hrvatskim županijama provodi informacijski sustav Agroklub®, u sklopu kojeg je izrađena online Baza proizvođača, prva baza toga tipa na domaćem tržištu poljoprivrednih proizvoda.

U proteklih godinu dana, koliko se projekt provodi, u Bazu je upisano preko 750 proizvođača iz cijele Hrvatske, zajedno s njihovim kapacitetima proizvodnje te proizvodima u ponudi!

Osim mogućnosti direktne prodaje vlastitih proizvoda domaćih proizvođača, projekt pruža informacije o mogućnostima poljoprivredne proizvodnje pojedine županije, važnima za poticanje stranih investicija, a kroz serijal Dobre priče, odnosno studije slučaja perspektivnih poljoprivrednih proizvođača potiče pozitivnu atmosferu sektora agrara.

Spajamo domaće proizvođače i EU tržište

Baza pruža mogućnost pretrage prema proizvodu, grupi/vrsti proizvoda ili prema određenom proizvođaču. Također, moguće je izabrati željenu županiju ili mjesto, a pretraga će dati rezultat prema navedenim kriterijima.

Besplatan upis u Bazu proizvođačima pruža mogućnost direktne prodaje vlastitih proizvoda, a uspješan poljoprivrednik temelj je svake nacije.

"Budući da je Baza proizvođača dvojezična i pretraga se može izvršiti na hrvatskom i engleskom jeziku, očekujemo da platforma direktno spoji proizvođače s domaćim otkupljivačima, ali i onima s EU tržišta", pojašnjava Mario Relatić, suvlasnik portala Agroklub®.

Upis u Bazu = direktna veza s otkupljivačima

U pretragu ulaze samo gospodarstva upisana u Bazu, koja će zainteresirani otkupljivači putem e-maila biti u mogućnosti kontaktirati. Projektom se na ovaj način odgovara i na potrebu tržišta koje još uvijek nije definiralo poljoprivredne kapacitete u Republici Hrvatskoj.

Na ovaj se način olakšava plasman poljoprivrednih proizvoda, a poljoprivrednici više neće biti ograničen na domaće otkupljivače i unaprijed utvrđene otkupne cijene.

"Budući da su proizvođači dosegli visoke tehnološke standarde u proizvodnji i možemo reći da svoj posao dobro rade, ono gdje imaju najviše prostora za napredak je dio posla koji se odnosi na tržište. Ne smijemo zanemariti rad na trženju robe, već naprotiv kroz inicijative ovoga tipa tražiti bolja rješenja!", naglašava Andrija Matić, pročelnik Upravnog odjela za poljoprivredu Vukovarsko - srijemske županije, jedne od prvih koja se, uočivši važnost projekta za svoje proizvođače, odlučila sudjelovati u projektu.

Kako se upisati?

Prilikom upisa u Bazu, oblik pod kojim je subjekt registriran nije eliminirajući čimbenik - sudjelovati mogu svi OPG-i, poljoprivredna gospodarstva, poljoprivredni obrti i trgovačka društva - ključno je samo da je riječ o registriranoj proizvodnoj djelatnosti u poljoprivredi.

Baza proizvođača dostupna je putem poveznice www.agroklub.com/proizvodjaci

Upis u Bazu besplatan je za sve zainteresirane proizvođače, a vrši se u tri jednostavna koraka:

  • Prvi korak - osnovni podatci o gospodarstvu/obrtu/poduzeću.
  • Drugi korak - opis poljoprivredne proizvodnje - popis kultura, odnosno pasmina u uzgoju, kao i opseg proizvodnje. Naznačite ukoliko se Vaše gospodarstvo bavi ekološkim uzgojem.
  • Treći korak - izbor proizvoda koje gospodarstvo plasira prema tržištu. Npr. sirovine, sokovi, med, suhomesnati proizvodi i slično.

Cijeli postupak upisa u Bazu proizvođača projekta TOP1.000 HR poljoprivrede pogledajte u donjem videu.


Tagovi

TOP1.000 HR poljoprivrede IInternacionalizacija agrara Plasman poljoprivrednih proizvoda 18. bjelovarski sajam Baza proizvođača Dobre priče Mario Relatić Andrija Matić Vukovarsko-srijemska županija


Autorica

Marina Bošnjak

Više [+]

Marina je urednica na AgroKlubu, specijalizirana za AgroBaze. Diplomirani je magistar agronomije te volonter Francuske Alijanse Osijek i Emmaüs zajednice Francuska.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

20.03.2024. posađen prvi dio krumpira za sezonu 2024.