Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Posljednji ispraćaj
  • 27.01.2016. 08:30

U Koprivničkom Ivancu pokopan Josip Friščić

Na mjesnom groblju u Koprivničkom Ivancu, uz visoke vojne počasti pokopan je Josip Friščić.

  • 868
  • 77
  • 0

Oproštaj od Josipa Friščića koji je nakon duge i teške bolesti 24. siječnja 2016. preminuo u koprivničkoj bolnici, počeo je komemoracijom u prostorijama HSS-a u Zagrebu. Predsjednik stranke Branko Hrg podsjetio je kako su u Hrvatskoj seljačkoj stranci bili od samoga početka.

Bio je HSS-ovac staroga kova

Ivo Sanader

"Joža je bio skroman čovjek, nije se ničim okoristio i živio je za svoj kraj, za svoju Podravinu. Bio se spreman žrtvovati, a žrtva je uvijek plemenita, kada se žrtvuješ za budućnost", kazao je Hrg. Slične riječi o bivšem predsjedniku HSS-a i nekadašnjem potpredsjedniku Hrvatskog Sabora čule su se i na komemoraciji u Koprivnici, sjedištu Koprivničko-križevačke županije čiji je Friščić bio župan u dva mandata. Darko Koren, koji ga je naslijedio na mjestu prvog čovjeka te županije, istaknuo je kako je još uvijek potresen Jožinom smrću jer ga je doživljavao kao svojeg drugog oca.

"Svoj politički put gradio sam uz njega, cijelo vrijeme imao sam njegovu podršku i na tom sam mu iznimno zahvalan. Bio je istinski HSS-ovac starog kova, koji je znao da bez zadovoljnog seljaka nema uspješne države. Uvijek je imao vremena za ljude i njihove probleme", riječi su župana Korena.

Oproštaji su poziv za širenje ljubavi i dobrote

Brojni suradnici, prijatelji i kolege upisivali su se u knjige žalosti koje su bile otvorene u Koprivnici i Zagrebu. A zatim su svi zajedno Josipa Friščića ispratili na vječni počinak na mjesnom groblju u Koprivničkom Ivancu, u kojem je i živio. Prigodnim riječima tu su se od njega oprostili Mario Švegović, predsjednik Općinskog vijeća Koprivnički Ivanec te zamjenik gradonačelnika Grada Križevaca Ivan Vuk. Friščić je bio dragovoljac Domovinskog rata i nositelj Spomenice Domovinskog rata i pokopan je uz visoke vojne počasti. Posljednji ispraćaj predvodio je varaždinski biskup msgr. Josip Mrzljak.

Komemoracija u Zagrebu

"Ovakvi oproštaji uvijek su poziv da oko sebe nastojimo širiti dobrotu, ljubav i poštenje kako bi mogli živjeti zajedno, a ne biti razjedinjeni. Zbog onih važnih stvari na koje smo pozvani", kazao je biskup Mrzljak.

Odlazak Josipa Friščića veliki je gubitak i za njegovu obitelj, suprugu Vericu, kćerku Irenu, unuke Viktora i Mariju te zeta Vedrana. Osim brojnih predstavnika društveno-političkoga života Podravine i Prigorja te Hrvatske seljačke stranke, na posljednji ispraćaj došli su i bivši premijer Ivo Sanader, nekadašnji prvi čovjek Hrvatskog Sabora Luka Bebić, kao i bivši potpredsjednik Vlade RH Damir Polančec.

Obitelj pokojnog Josipa Friščića zamolila je da se umjesto kupnje cvjetnih aranžmana novac uplati Udruzi Šegrtsko srce, koja novčano pomaže siromašne učenike.


Fotoprilog


Tagovi

Josip Friščić Koprivnički Ivanec Vječni počinak HSS Branko Hrg Darko Koren Josip Mrzljak Šegrtsko srce


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

U Baranji nova balvan revolucija. Uskoro opširnije