Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Nikola Pajek
  • 02.02.2015. 16:30

Tužno sjećanje na Nikolu Pajeka

U neizmjernoj tuzi javljamo da je danas 02.02.2015. preminuo potpredsjednik Udruge OPGH Život i predsjednik prve proizvođačke organizacije u HR, Drava-Sava, Nikola Pajek.

Foto: Lidija Galić,
  • 1.901
  • 239
  • 0

Danas nas je napustio Nikola Pajek, veliki čovjek i veliki borac za hrvatsku poljoprivredu, za prava malih gospodarstava, za one koji su svoj život izgradili na zemlji i od zemlje.

Po struci građevinar, sa velikim iskustvom, pokrenuo je manju farmu muznih krava u okolici Križevaca, zajedno sa svojom obitelji. Pokretač je osnivanja Proizvođačke mljekarske organizacije, prve i još uvijek jedine takve u Hrvatskoj, pod nazivom Drava-Sava, i do danas njezin predsjednik.

Pokop Nikole Pajeka će se održati u srijedu u 13 sati u selu Srijem, općina Sokolovac. Sastanak će biti u mjestu Miličani 83A, odakle će se krenuti prema Srijemu.

Nikola je dobro razumio što znači upustiti se u takav pothvat, ali ga je svojim trudom i namjerom vrlo uspješno uspio ostvariti. Prije svega, trebalo je dobro razumjeti legislativu, a posebno Europske Uredbe koje su obvezujuće pri osnivanju takvih organizacija, i u tome je bio stručnjak, uzor i učitelj mnogima oko sebe.

Njegov angažman u proizvođačkoj organizaciji, kao i njegova borba kao potpredsjednika Udruge hrvatskih OPG-a Život, bio je neizmjerno važan, a Nikola će zauvijek ostati zapamćen po svom entuzijazmu, trudu i volji za promjene. Prerano i iznenadno nas je napustio, u 47.-oj godini života, a sve upućuje na to da je preminuo uslijed infarkta.

Želimo izraziti neizmjerno žaljenje i sućut svim njegovim najbližima, obitelji i prijateljima, članovima Udruge Život i kolegama u PO Drava-Sava. Nikolinim odlaskom izgubili smo svi, ali i hrvatska poljoprivreda. Počivao u miru.

Foto: Lidija Galić, 034 portal


Tagovi

Nikola Pajek Drava-Sava Proizvođačka organizacija Udruga OPGH Život Tužna vijest


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.