Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Olujno nevrijeme
  • 14.07.2016. 09:00

Tuča poharala vinograde, pšenicu i kukuruz!

Olujno nevrijeme s tučom koje je pogodilo Požeštinu te Orahovicu čupalo je stabla, nosilo krovove i uništilo poljoprivredne usjeve!

Foto: Tomislav Pančić/vpz.hr
  • 4.557
  • 236
  • 0

Mraz pa sad već treća tuča koja je jučer poharala dijelove Slavonije, uništila je poljoprivredne usjeve! Oko 1.000 munja, u samo 20-ak minuta olujnog nevremena pogodilo je Orahovicu. Kako navodi vpz.hr, pijavica je rušila i bacala drveća, led je uništavao poljoprivredne usjeve i ljetinu, a središte grada je neprepoznatljivo.

U samom centru Orahovice stradalo je 15-ak automobila na koje su se rušila stabla, a jak vjetar odnio je tri krova. Jako je stradao i sam park u centru u kojem je srušeno gotovo svako drugo stablo, njih 200-300. Jaka kiša je donosila kamenje na prometnice, a neke su i oštećene uslijed bujica.

Grmljavinsko nevrijeme moguće i danas

Jak vjetar i tuča pogodili su i dijelove Požeštine. Najgore su stradale Pleternica i Kutjevo, općina Jakšić te prigradska naselja same Požege, navodi 034portal. Jaka tuča padala je i učinila dosta štete na poljoprivrednim kulturama dok je vjetar srušio drvo na izlasku iz Požege prema Eminovcima te odnio krov sa obiteljske kuće u Eminovcima.

U Komarovcima kraj Kaptola vjetar je uništio poljoprivredni objekt u kojem se nalazio traktor i drugi radni strojevi. Štete od nevremena su velike. Osim do sada navedenog, vjetar je odnio na desetke krovova, čupao je stabla koja su uzrokovala zastoje u prometu a snažna tuča uništila je dobar dio neizvršene pšenice, kukuruza te vinograda na kutjevačkom području.

Grmljavinsko nevrijeme moguće je i danas. Meteoalarm je, naime, izdao narančasto upozorenje za veliki dio Hrvatske.

Foto: Tomislav Pančić/vpz.hr


Tagovi

Tuča Led Oluja Uništeni usjevi Orahovica Požeština


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]