Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tomislav Tolušić
  • 21.02.2017. 10:30

Tolušić: Odlučan sam osnažiti poljoprivredu

Ministar Tomislav Tolušić u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji

  • 5.324
  • 802
  • 0

Ministar Tomislav Tolušić boravi u službenom posjetu Splitsko-dalmatinskoj županiji.

Prvog dana sastao se sa županom i predstavnicima jedinica lokalne samouprave kao i LAG-ova te Razvojnih agencija u Viteškom alkarskom društvu u Sinju.

"Suradnja na regionalnoj i lokalnoj razini neizmjerno je važna za uspjeh zajednice u cjelini. Razvoju ruralnog područja možemo pomoći samo dijalogom, kompromisom, suradnjom i razumijevanjem specifičnih potreba određenog kraja. Potencijali svakog kutka naše zemlje su ogromni, a na nama je da zajedno pronađemo smjer razvoja i iskoristimo sav taj potencijal", izjavio je ministar Tolušić na sastanku u Sinju.

Od negostoljubivog terena do uspješnih priča

U poslijepodnevnim satima ministar je obišao farmu goveda u okolici Sinja i Poslovnu zonu Čaporica te se sastao s ribarskim cehovima iz četiri dalmatinske županije u Obrtničkoj komori Split.

"Danas sam obišao proizvodnje koje su dokaz da čovjek donekle može upravljati prirodom. Sva ova područja bila su negostoljubiv i neprivlačan teren, a pretvorena su u uspješne priče. Nitko me ne može uvjeriti da je nešto nemoguće ako postoji volja i odlučnost.

Optimistično smatram da sam i voljan i odlučan potaknuti i osnažiti našu poljoprivrednu proizvodnju u svim krajevima lijepe naše. Susreo sam se i s ribarima i saslušao njihove probleme i prijedlog poboljšanja sustava. Iako neki prijedlozi neće moći biti realizirani zbog Zajedničke ribarstvene politike EU optimističan sam jer težimo istim rješenjima", zaključio je ministar Tolušić na kraju prvog dana posjeta Splitsko-dalmatinskoj županiji.


Tagovi

Tolušić LAG Farma goveda


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."