Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Mjera 5
  • 09.02.2016. 07:20

Tko su korisnici natječaja za obnovu zemljišta?

Agencija za plaćanja objavila je imena fizičkih i pravnih osoba te županija koje su zadovoljile na natječaju za Mjeru 5 ruralnog razvoja.

Foto: pixabay.com
  • 836
  • 100
  • 0

Agencija za plaćanja provela je ukupno dva tipa operacija unutar Mjere 5 iz Programa ruralnog razvoja RH. Podsjećamo, ta je mjera obuhvaćala Podmjeru 5.2. Potpora za ulaganja u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima i unutar toga tip operacije 1. Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala i tip operacije 2. Razminiranje poljoprivrednog zemljišta.

Sanacija zemljišta, gradnja, nabavka mehanizacije

Unutar prvog tipa operacije Obnova poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala, korisnici su mogle biti fizičke i pravne osobe upisane u Upisnik poljoprivrednih gospodarstava, a prihvatljivi troškovi sanacija poljoprivrednog zemljišta, građenje poljoprivrednih gospodarskih objekata i pripadajuće infrastrukture za poljoprivrednu proizvodnju, popravak ili nabava novih ili rabljenih poljoprivrednih strojeva, mehanizacije i opreme, nabava osnovnog stada ili matičnog jata kod domaćih životinja te kupnja i sadnja višegodišnjeg bilja.

Potpora 100%-tna!

Potpora se dodjeljivala na temelju procjene štete od elementarne nepogode te stvarnih troškova temeljem računa ili drugih dokumenata koji dokazuju da su troškovi plaćeni, u iznosu do 100% vrijednosti prihvatljivih troškova koji su bili objavljeni u tekstu natječaja.

Unutar operacije 2 Razminiranje poljoprivrednog zemljišta, prihvatljivi korisnici bile su jedinice područne (regionalne) samouprave odnosno županije. Intenzitet potpore iznosio je do 100% ukupnih prihvatljivih troškova koji su obuhvaćali troškove pretraživanja ili razminiranja poljoprivrednih površina.

Natječaj za Mjeru 5 završio je 30. listopada 2015., a popisi s imenima odobrenih i isplaćenih korisnika u obje operacije, dostupni su ispod ovoga teksta.

Foto: pixabay.com


Dokumenti


Tagovi

Mjera 5 Podmjera 5.2. Operacija 1. Operacija 2. Razminiranje Elementarne nepogode


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Tisuće španjolskih poljoprivrednika prosvjedovalo u Madridu: Guše nas pravila ZPP-a

Tisuće španjolskih poljoprivrednika i jučer su, 17. ožujka, prosvjedovali u središtu Madrida.  Kako piše dw.com, u centar glavnog grada stigli su sa stotinama traktora, z...

Više [+]