Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Syngenta
  • 22.08.2016. 16:30

Syngenta u vlasništvu Kineza!

Kineska državna kompanija ChemChina preuzet će za više od 43 milijarde dolara švicarskog agrokemijskog diva Syngentu, što je dosad najveće inozemno ulaganje jedne kineske kompanije!

Foto: Syngenta
  • 3.003
  • 148
  • 0

Američki regulator odobrio je kineskoj državnoj kompaniji China National Chemical 43 milijarde dolara vrijedno preuzimanje švicarskog proizvođača pesticida i sjemena Syngenta, objavile su danas dvije kompanije.

Bit će to najveća inozemna akvizicija kineske tvrtke u povijesti. Iz ChemChine i Syngente ističu i da će ugovor biti zaključen do kraja godine. Kineska kompanija najavila je transakciju početkom veljače.

Ta kineska kompanija posjeduje tvrtke iz raznovrsnih djelatnosti, uključujući talijanskog proizvođača guma Pirelli, njemačkog proizvođača strojeva KarussMaffei te najvećeg izraelskog proizvođača pesticida.

Kako ChemChina nema razvijen poljoprivredno-kemijski biznis, čime se bavi Syngenta, kompaniji je stoga bilo potrebno odobrenje američkih i europskih regulatora kako bi posao bio zaključen.

Foto: Syngenta


Tagovi

Syngenta ChemChina


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]