Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poljoprivredno zemljište
  • 24.08.2016. 16:30

Svakom Rusu jedan besplatan hektar!

1. lipnja na snagu je stupio zakon prema kojem državljani Rusije imaju pravo besplatno koristiti jedan hektar zemlje na Dalekom istoku zemlje!

Foto: bigstockphoto.com, valio
  • 6.554
  • 329
  • 0

1. lipnja na snagu je stupio zakon prema kojem državljani Rusije imaju pravo besplatno koristiti jedan hektar zemlje na Dalekom istoku: u Jakutiji, u Kamčatskom, Primorskom, Habarovskom kraju, u Amurskoj, Magadanskoj, Sahalinskoj oblasti, a također i u Židovskoj autonomnoj oblasti i Čukotskom autonomnom okrugu.

Osim toga, od listopada ove godine dijelit će se zemlja s cijelog područja regije, a ne samo iz devet rajona, kako je bilo ranije, prenose RIA Novosti.

Rusi dobili pravo na besplatno korištenje zemlje!

Država pritom ima samo jedan zahtjev - korisnik zemljom mora zagospodariti unutar pet godina ili će u suprotnom ona biti vraćena državi. Oni koji zagospodare zemljom besplatno će je dobiti u trajni posjed.

Do listopada ove godine se planira i razrada 30 tipskih modela korištenja zemljišta. To je jedna vrsta poslovnog plana kako iskoristiti zemlju, objašnjavaju iz institucija.

Zemlja na koju treće osobe nemaju prava ponuđena je na korištenje na pet godina. Ako se korisnik te zemlje pokaže uspješnim, bit će mu dozvoljeno da je nakon pet godina iznajmi ili otkupi, prenosi RBTH.

Foto: bigstockphoto.com, valio3841


Tagovi

Poljoprivredno zemljište Rusija


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)