Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Izgorjelo gospodarstvo
  • 04.09.2015. 14:25

Stočaru iz Prekopakre požar uništio gospodarstvo

Još jedno gospodarstvo nestalo je u požaru. Ivanu Berti iz okolice Pakraca izgorjele su poljoprivredne zgrade i strojevi, a svinje se razbježale po okolici. Srećom, vatrogasci su spasili kuću.

Foto: čitatelj Zdenko Laučan
  • 323
  • 29
  • 0

Ovakve priče su najtužnije. Kad ljudima vatra iznenada pretvori u prah i pepeo, gospodarstvo koje im je bilo sve. Takva sudbina zadesila je i Ivana Barta iz Prekopakre nedaleko Pakraca. Požar je buknuo oko 20:00 sati i slijedećih šest, gasili su ga deseci vatrogasaca.

Kuća je spašena, no gospodarski objekti nisu. Kao ni poljoprivredni strojevi koji su bili u njima. Igrom slučaja, Ivan nije navečer traktor parkirao u štagalj, već ga je ostavio kraj kuće, pa ga je vatra zaobišla.

Svinje su pobjegle od vatre, pa sada lutaju selom i okolicom

Svinje, od čijeg uzgoja je Ivan Barta i živio, razbježale su se po selu, pa ih traži. Nije siguran hoće li ih sve uspjeti naći, no barem zna da nisu žive izgorjele. Suznih očiju priča kako živi sam, jer su mu majka i sestra preminule.

Nekada je bio zaposlen u jednoj poznatoj tvrtki, no ostao je bez posla. A još uvijek je premlad za mirovinu. Da bi obnovio gospodarske objekte, treba mu građevinski materijal kojega nema, kao niti novaca za koji bi ga kupio. Pa je prinuđen zamoliti pomoć od svih koji mogu i žele. Više od novca htio bi materijal, posebno salonitne ploče.

Želite li Ivanu pomoći da prebrodi ove teške dane, kontaktirajte ga na 098/962-4399, a možete ga i posjetiti u Ulici Ante Starčevića 104 u Prekopakri. Gradonačelnik Pakraca Davor Hruška, obećao je da će gradske službe pomoći u rasčišćavanju dvorišta. No da bi gospodarstvo ponovno profunkcioniralo, trebat će pomoć dobrih ljudi.

Foto: čitatelj Zdenko Laučan


Tagovi

Vatra Prah i pepeo Ivan Barta Prekopakra Pakrac Gospodarski objekti Poljoprivredni strojevi Traktor Svinje Građevinski materijal Salonitne ploče Davor Hruška Raščišćavanje dvorišta Pomoć


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]