Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Osječko-baranjska županija
  • 29.12.2016. 07:30

Što se u Slavoniji uzgoji, tu se mora i preraditi

Šišljagić: Reforme u javnoj upravi i poreznom sustavu nužne su za oporavak poljoprivrede!

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL
  • 4.256
  • 428
  • 0

Povodom božićnih i novogodišnjih blagdana župan Osječko-baranjske županije, dr. sc. Vladimir Šišljagić sa suradnicima je već tradicionalno primio predstavnike javnog i političkog života u Osječko-baranjskoj županiji, gospodarstvenike te predstavnike društvenih djelatnosti u Osječko-baranjskoj županiji.

Osječko-baranjska županija ulazi u 2017. s nadom!

Župan je podsjetio na događanja tijekom ove godine, osobito najvažnije razvojne projekte i pozitivne pokazatelje te na činjenicu da je Osječko-baranjska županija financijski stabilna unatoč dugotrajnoj krizi i složenim uvjetima poslovanja u Hrvatskoj. Naglasio je da su veći izvoz i prihodi te manja nezaposlenost temelj nadi da će nam u 2017. godini biti bolje.

Upozorio je da mnogi građani traže veću egzistencijalnu sigurnost odlaskom na rad u inozemstvu i pozvao da svatko u svojoj moći, na svom poslu i u zajedništvu da doprinos aktivnostima na poboljšanju socijalne i gospodarske slike u Županiji, kao i cijeloj Hrvatskoj.

Zahvalio je županijskim vijećnicima i suradnicima na vrijednom radu i suradnji, a svima je poželio sretan Božić, puno uspjeha, sreće i zdravlja u novoj 2017. godini te božji blagoslov.

"U 2017. godini želim da se suradnja nastavi jer je preduvjet razvoja. Vjerujem da će se vrlo brzo provesti potrebne reforme, otvoriti investicije, pogoni, radna mjesta, smanjiti nezaposlenost, povećati plaće i na taj način smanjiti zabrinjavajuće iseljavanje", rekao je župan Šišljagić.

Broj građana na području Županije smanjio se za 25.000! Podsjetio je da se, prema statističkim podacima, broj građana Županije u posljednjih 10 godina smanjio za 25.000, a procjenjuje se da ih se u zdanje četiri godine iselilo još 15.000. Među najznačajnijim događajima u godini na izmaku ocjenjuje izvanredne izbore.

Ono što uzgoji slavonski poljoprivrednik, ovdje se mora i preraditi u završni proizvod!

"Politika mora biti stabilna. Kada je ona stabilna, lakše se pristupa reformama. Sada imamo Vladu koja daje nadu da će ono o čemu se dugo priča biti i učinjeno. Reforme u javnoj upravi i poreznom sustavu nužne su za oporavak gospodarstva, poljoprivrede", zaključio je župan Vladimir Šišljagić koji resor poljoprivrede, zajedno s prehrambenom i prerađivačkom industrijom, vidi kao stratešku odrednicu razvoja Slavonije i Baranje. Smatra da se ono što uzgoji slavonski poljoprivrednik, ovdje mora i preraditi u završni proizvod.

Foto: Davor Javorovic/PIXSELL


Tagovi

Vladimir Šišljagić Osječko - baranjska županija


Autorica

Roberta Kljenak

Više [+]

Roberta je dvostruka magistrica u području poljoprivrede. Obožava pisanje i fotografiju! Dobitnica je dekanove nagrade za najbolje studente, predavačica na brojnim poljoprivrednim kongresima i nezaposlena profesorica.


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dobar dan, ako bi tko mogao da pomogne kako da spasim ovaj cvijet? Danas sam uocila smedje mrlje, odmah sam izbacila zemlju, bili su crvi u njoj, oprala korijenje, posudu, i s novom, cistom zemljom zasadila.. Sto ce biti sada, plasim se da... Više [+]