Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Javno savjetovanje
  • 04.02.2016. 09:30

Što mislite o zelenim plaćanjima?

Europska komisija želi putem internetskog upitnika doznati stavove hrvatskih ratara o zelenim plaćanjima.

Foto: pixabay.com
  • 1.383
  • 151
  • 0

Budući da je na razini Europske unije u tijeku javno savjetovanje o zelenim plaćanjima u poljoprivredi, naša zastupnica i članica Odbora za poljoprivredu i ruralni razvoj Europskog parlamenta Marijana Petir poziva sve zainteresirane poljoprivrednike, općine, gradove, županije, nevladine udruge, poljoprivredne stručnjake te druge građane zainteresirane za ovu tematiku, da što prije, a najkasnije do 8. ožujka 2016. ispune upitnik koji je dostupan i na hrvatskom jeziku.

Rezultati, odnosno dobivena mišljenja bit će od velike koristi kod pripremanja eventualnih izmjena akata vezanih za zelena plaćanja.

Podsjećamo, poljoprivrednici koji imaju pravo na primanje plaćanja u okviru programa osnovnih plaćanja ili programa jedinstvenih plaćanja po površini, moraju se na svim svojim prihvatljivim površinama, pridržavati praksi korisnih za okoliš i klimu. Prije svega, to se odnosi na raznolikost usjeva, održavanje trajnih travnjaka i odvajanje 5% obradive površine za elemente koji su korisni za okoliš. Prošla 2015. godina, bila je prva u kojoj su se i hrvatski poljoprivrednici morali pridržavati obveza ekologizacije.

Europska komisija se obvezala na objavu svih mišljenja koja primi u sklopu ovoga savjetovanja. Ispunjavanju upitnika možete pristupiti ovdje.

Foto: pixabay.com


Tagovi

Zelena plaćanja Savjetovanje Upitnik Ekologizacija Marijana Petir


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Mi smo na sajmu u Gudovcu, a vi? #Bjelovarskisajam #proljetnisajam #imasvega