Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Uskršnji blagdani
  • 20.04.2014. 08:45

Sretan Uskrs uz Agroklub.com!

Uskrsno vrijeme prigoda je i da se zauzmemo još više za dobro čovjeka, poljoprivrednika, onoga od kojega sve kreće i koji osigurava unapređenje kvalitete života, kako na selu, tako i u gradu.

  • 172
  • 47
  • 0

Svaki narod ima svoje običaje koje njeguje generacijama i koji čine njegovo bogatstvo. Danas slavimo najveći i najstariji blagdan od svih - Uskrs. Uskrs se kao kršćanski blagdan u svakom narodu obilježava na poseban način, čineći dio njegove etnografske baštine. Uz njega su vezane pisanice, krijes i blagoslov jela. Ti su se običaji sve većim osuvremenjavanjem i odmakom od sela, djelomično izgubili.

No, ipak, pred nama je blagdan pobjede života nad smrću, dobroga nad zlim! To je prigoda da se ponovno naglasi neponovljivost i neprocjenjivost svakog ljudskog života. Posebno se njime ukazuje na vrijednosti obiteljskog okružja, važnost življenja moralnih vrijednosti koje se ponajprije ogledaju u solidarnosti s drugima, u uzajamnom povjerenju i razumijevanju među ljudima. Neka se time vodimo i neka barem vrijednosti ostanu, ako već običaji odlaze.

Uskrsno vrijeme prigoda je i da se zauzmemo još više za dobro čovjeka, poljoprivrednika, onoga od kojega sve kreće i koji osigurava unapređenje kvalitete života, kako na selu, tako i u gradu. Unatoč crnim prognozama, svjesni smo svojih kvaliteta, marljivosti, plodne zemlje, bogatstva baštine. Upravljanje prirodnim resursima, zaštita okoliša, čuvanje radnih mjesta i povezivanje - prvenstveno na lokalnoj razini, ciljevi su koje zajednički namjeravamo ispuniti.

Stoga, uredništvo Agroklub portala, svima Vama, našim poslovnim partnerima, svakodnevnim vjernim posjetiteljima, kao i zalutalim klikateljima, želi čestit i radostan Uskrs te da svi zajedno nastavimo čuvati kulturu koja nam je prenesena tradicijom. Za one najvjernije i najkreativnije smo pripremili i nagradnu igru objavljenu na Facebook stranici Agroklub-a! Igrajte se s nama i osvojite majicu :)

Sretan Uskrs žele Vam: Dunja, Ivana, Marina, Mirna, Nikolina, Sandra, Frano, Mario, Mihael i Vedran!


Tagovi

Uskrs Blagoslov jela Tradicija Običaji Dobro čovjeka Čestitka Solidarnost Etnografska baština Obiteljsko okružje Pisanice Krijes Blagoslov jela

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Uljemat

Nemoguće je pronaći prodavače M/Ž. Zato se pripremam za montažu uređaja (umjetna inteligencija) koji će raditi na obnovljive izvore, dati doprinos u klimatskoj neovisnost...

Više [+]