Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Program ruralnog razvoja
  • 13.08.2016. 18:00

Smanjeni troškovi i ubrzani natječaji?

Korisnicima sredstava iz Programa ruralnog razvoja smanjit će se troškovi i ubrzati ishođenje akata!

  • 3.915
  • 195
  • 0

Uprava za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom Ministarstva zaštite okoliša i prirode dostavila je Upravi za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj i međunarodnu suradnju Ministarstva poljoprivrede novu Uputu korisnicima za ishođenje akata (rješenja/mišljenja) koji se odnose na okoliš i prirodu, a služe za prijavu na natječaje.

U novoj uputi u odnosu na prethodnu za određena ulaganja (nerazvrstane ceste, dječje vrtiće, vatrogasne domove, groblja i druge) ukinute su obveze ishođenja mišljenja ili provedbe ocjene o potrebi procjene utjecaja zahvata na okoliš iz razloga što takve obveze nisu utvrđene Uredbom o procjeni utjecaja na okoliš niti Direktivom 2011/92/EU.

Nema više nepotrebnih troškova

Korisnici za određena ulaganja neće imati dodatnih nepotrebnih troškova niti će morati dostavljati određenu dokumentaciju u Upravu za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom.

Nova Uputa služi korisnicima i tijelima koja sudjeluju u dodjeli financijskih sredstava za učinkovitije prikupljanje i kontrolu obveznih akata (rješenja/mišljenja) u natječajnoj dokumentaciji, a odnose se na zaštitu okoliša i prirode. Korisnici moraju posebnu pozornost obratiti, radi bržeg rješavanja njihovih zahtjeva, kojoj upravi dostavljaju zahtjev.

Za svako ulaganje je navedeno da li se zahtjev podnosi Upravi za procjenu utjecaja na okoliš i održivo gospodarenje otpadom ili Upravi za zaštitu prirode Ministarstva zaštite okoliša i prirode ili županijskoj upravi nadležnoj za zaštitu prirode. Također je navedeno za koja ulaganja nije potrebno ishođenje akta.

Ulaganja unutar Mjere 4, 7 i 8

Uputa se odnosi na ulaganja (za koja su sada natječaji u tijeku) u: obnovljive izvore energije (4.1.3.), konverziju degradiranih šumskih sastojina i šumskih kultura (8.5.1.), uspostavu i uređenje poučnih staza, vidikovaca i ostale manje infrastrukture (8.5.2.), modernizaciju tehnologija, strojeva, alata i opreme u pridobivanju drva i u šumskouzgojnim radovima (8.6.1.) te u predindustrijskoj preradi drva (8.6.2.) i marketingu drvnih i ne drvnih šumskih proizvoda (8.6.3.).

Uputa se također odnosi i na Mjeru 7 za koju sada trenutno nema otvorenih natječaja, a koja se odnosi na sustave odvodnje, nerazvrstane ceste, biciklističke staze, dječje vrtiće, vatrogasne domove, groblja i drugo.


Tagovi

Program ruralnog razvoja


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Ukrajinski izvoz žitarica je samo 1 milijun tona manji nego prošle godine

Prema Državnoj carinskoj službi, prema podacima od 17. travnja Ukrajina je izvezla 38,608 milijuna tona žitarica i mahunarki od početka sezone  2023/24, od čega je 3,749...

Više [+]