Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Znanstveno-stručni skup
  • 16.12.2013. 10:40

Slavonija treba biti središte proizvodnje hrane!

Pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode Heffer i osječko-baranjski župan Šišljagić, naglasili su da Slavonija treba biti središte proizvodnje hrane u Hrvatskoj i sjedište Ministarstva poljoprivrede

  • 571
  • 53
  • 0

Treći znanstveno-stručni skup, nazvan Okolišno prihvatljiva proizvodnja kvalitetne i sigurne hrane, otvorio je prof. dr. sc. Goran Heffer, pomoćnik ministra zaštite okoliša i prirode. Istaknuo je kako su proizvodnja zdrave hrane i očuvanje okoliša dvije komplementarne stvari, koje ne mogu jedna bez druge.

Na skupu održanom u petak, 13. prosinca na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, prezentirani su rezultati istraživanja i održana rasprava o aktualnim problemima iz tog područja. Predstavljena su 32 recentna istraživanja, od kojih velik broj potpisuju mladi znanstvenici, istaknula je dr. sc. Gordana Kralik, predsjednica Organizacijskog odbora trećeg znanstveno-stručnog skupa.

Pomoćnik ministra Heffer i osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, naglasili su da Slavonija treba biti središte proizvodnje hrane u Hrvatskoj i sjedište Ministarstva poljoprivrede.

Sudionike skupa pozdravili su i prof. dr. sc. Rudolf Scitovski, prorektor za znanost, tehnologiju, projekte i međunarodnu suradnju Sveučilišta J. J. Strossmayera, prof. dr. sc. Vlado Guberac, dekan Poljoprivrednog fakulteta i dogradonačelnik Vladimir Ham.

Organizator skupa je Sveučilište J. J. Strossmayera, uz suorganizaciju Poljoprivrednog i Prehrambeno-tehnološkog fakulteta, Poljoprivrednog instituta, Hrvatske agencije za hranu, HAZU - Zavoda za znanstveni i umjetnički rad u Osijeku, Grada Osijeka i Osječko-baranjske županije.

Photo: farmissues.com


Tagovi

Proizvodnja hrane Slavonija Osijek Zdrava hrana Stručni skup

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!