Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Kadrovsko osipanje
  • 14.10.2013. 12:30

Šesta ostavka u Ministarstvu poljoprivrede

Nastavlja se rasulo u Ministarstvu poljoprivrede - iz osobnih razloga ministru Jakovini, ostavku je dala i ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište Smiljana Goreta Ban

Foto: icezen.com
  • 1.316
  • 198
  • 0

Ministar poljoprivrede, Tihomir Jakovina mogao bi ostati upamćen kao jedan od rijetkih dužnosnika kojeg su u nepune dvije godine napustili gotovo svi suradnici.

Podsjetimo, od početka godine iz Ministarstva poljoprivrede, otišli su pomoćnik za šumarstvo i drvnu industriju Goran Rubin, pomoćnik za ruralni razvoj Luka Čuljak te Tugomir Majdak, načelnik sektora za upravljanje programima ruralnog razvoja i član Odbora za ruralni razvoj Europske komisije, dok ga je pomoćnica za poljoprivredu i prehrambenu industriju Vesna Gantner Kuterovac napustila početkom rujna. Jakovina je prošlog tjedna mandat uskratio i ravnateljici Poljoprivredno-savjetodavne službe Marini Mikšić.

Naime, ovih je dana ministru Jakovini ostavku dala i ravnateljica Agencije za poljoprivredno zemljište Smiljana Goreta Ban, što predstavlja još jedan veliki udarac provedbi zemljišne reforme. Jakovina je naime, još lani najavio kako će do jeseni 2012. usvojiti novi Zakon o poljoprivrednom zemljištu, a do ljeta ove godine u funkciju se trebalo staviti milijun hektara državnog zemljišta i time otvoriti 50 000 radnih mjesta što je pak bankrotiranoj državi trebalo donijeti sedam milijardi kuna. Zakon je usvojen tek u travnju ove godine i po njemu, u zakup još nije dodijeljen ni četvorni metar državnih oranica.

Foto: icezen.com


Tagovi

Tihomir Jakovina Goran Rubin Vesna Gantner Kuterovac Luka Čuljak Tugomir Majdak Smiljana Goreta Ban

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Čestitamo vam Međunarodni dan mrkve!
Skoro da smo zaboravili na kraljicu mrkvicu, najvažniji sastojak svakog poštenog čušpajza.
Foto: Depositphotos/nblxer