Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Sastanak
  • 26.08.2013.

Sastanak poljoprivrednika s Josipovićem

Bitka seljaka na cesti nije uspjela, no sada kreću u pravnu bitku

  • 808
  • 146
  • 0

Predsjednik Republike Hrvatske Ivo Josipović sastat će se s izaslanicima Hrvatske poljoprivredne komore i predstavnicima poljoprivrednih proizvođača u svojem uredu, danas točno u podne. Pošto poljoprivrednici ne odustaju od namjere rješavanja svojih problema, ponajprije - neisplate potpora, danas će predsjedniku države objasniti razloge svojeg nezadovoljstva i prosvjeda.

Predsjednik Poljoprivredne komore Matija Brlošić rekao je da poljoprivrednici ponajprije traže pomoć predsjednikovih savjetnika u utvrđivanju pravnih nepravilnosti prilikom isplata potpora.

Iako 13-dnevni prosvjed poljoprivrednika nije urodio plodom, predsjednik se ipak pristao naći i razgovarati s njima. Poljoprivrednici su, naime, najavili kako će Vladu zbog diskriminacije pri isplati poticaja tužiti Ustavnom sudu. "Bitka seljaka na cesti nije uspjela i sada idemo u pravnu bitku", poručio je Zvonko Pipić, predsjednik Poljoprivredne komore Virovitičko-podravske županije nakon sastanka koordinacije udruga poljoprivrednika, koje su sudjelovale u organizaciji dvotjednih prosvjeda hrvatskih seljaka u više hrvatskih županija.


Tagovi

Josipović Sastanak Prosvjed Tužba Matija Brlošić Zvonko Pipić


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."