Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prateći list
  • 23.09.2015. 09:35

Sakupljanje ambalaže u Sinju i Opuzenu

Pod nazivom Prateći list, mreža skupljanja ambalažnog otpada CROCPA i tvrtka C.I.A.K. d.o.o. nastavljaju s organiziranim prikupljanjem ambalažnog otpada od zaštitnih sredstava.

  • 127
  • 6
  • 0

Ivana Tomac Talajić iz Savjetodavne službe, podsjeća poljoprivrednike iz Splitsko-dalmatinske i Dubrovačko-neretvanske županije da će se u srijedu 23. rujna 2015. godine, prikupljati prazna ambalaža od sredstava za zaštitu bilja u Sinju, kod Poljoapoteke Hipodrom, Put Piketa 24 od 09:00 do 11:00 sati i u Opuzenu, na adresi Jasenska bb, ispred tvrtke Poljopromet d.o.o., u vremenu od 14:00 do 16:00 sati.

"Praznu ambalažu na ovaj su način dužna zbrinuti obiteljska poljoprivredna gospodarstva upisana u upisnik, zatim korisnici sredstava za zaštitu bilja, proizvođači poljoprivrednih proizvoda za tržište te proizvođači u sustavu PDV-a. Akciju provodi ovlaštena tvrtka C.I.A.K. d.o.o., a prikuplja se ispražnjena i temeljito oprana ambalaža tvrtki koji financiraju ovaj projekt i omogućavaju korisnicima njihovih proizvoda besplatan povrat ambalaže, a to su Agroteks, AgroChem-Maks, BASF Croatia, Bayer CropScience, Belchim Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Syngenta Agro i Stockton", ističe Tomac Talajić.

Ambalaža ostalih tvrtki neće biti prihvaćena!

"Molimo poljoprivrednike koji imaju više od cca.100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca. 1m3) da je ne donose na navedene lokacije već da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona 01/3463-521 ili e-mail:ciak@ciak.hr pa će preuzimanje biti organizirano na njihovoj lokaciji. Skuplja se isključivo prazna, kontaktna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice dok se kutije, kutijice i omotne folije, koje nisu bile u kontaktu s proizvodom, mogu odložiti u spremnike za papirni ili plastični otpad", ističu u tvrtki C.I.A.K.

Ovjereni Prateći list čuvajte pet godina

"Donosioci otpada dužni su sami ispuniti Prateći list i Deklaraciju o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada. Otpad proizvođača koji ga donese bez Pratećeg lista i Deklaracije, neće biti prihvaćen. Obrasci Pratećeg lista za opasni otpad (Obrazac PL-Oo) i Deklaracije o fizikalnim i kemijskim svojstvima otpada (Obrazac DFKSO) mogu se kupiti u trgovinama Narodnih novina i knjižarama", poručuju iz CROCPE.

Prilikom popunjavanja obrazaca potrebno je imati OIB, MBS, MBO, MIBPG, ovisno o tome imate li OPG, tvrtku ili obrt, a kilažu nije potrebno upisivati. Prilikom predaje prazne ambalaže tvrtka C.I.A.K. d.o.o. će ovjeriti pravilno ispunjene obrasce, a korisnici sredstava za zaštitu bilja dužni su ih čuvati pet godina.


Tagovi

Opuzen Akcija Prateći list Dubrovačko-neretvanska županija CROCPA C.I.A.K. Prazna ambalaža Sinj Splitsko-dalmatinska županija Dubrovačko-neretvanska županija Ivana Tomac Talajić


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.