Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • eGAP 2.0
  • 22.11.2013. 12:17

S poboljšanim eGAP-om u godinu malih gospodarstava

Danas je predstavljena poboljšana verzija aplikacije za dokumentiranje poljoprivredne proizvodnje, eGAP 2.0 - ali i dan kada je 2014. proglašena godinom OPG-ova, a opstanku malih gospodarstava doprinosi i Agroklub

  • 975
  • 183
  • 0

Danas, 22.11.2013. u prostorijama osječkog Poduzetničkog inkubatora BIOS-a, predstavljena je poboljšana verzija aplikacije za dokumentiranje poljoprivredne proizvodnje, eGAP 2.0. Aplikacija je doživjela brojne nadogradnje i izmjene, a fokus je na optimalnijem korištenju na svim uređajima nove generacije, od osobnih računala, tableta pa sve do pametnih telefona.

Korisnici sada sve infomacije koje čine presjek stanja jednog gospodarstva, imaju na jednom mjestu - od strukture nasada, rezultata proizvodnje, dinamike aktivnosti do stanja resursa. Mnoštvo korisnih informacija, sada su jednostavno prikazane na jednom ekranu.

Ing. inf. Vedran Stapić, voditelj projekta eGAP, istaknuo je kako su razvojni inženjeri eGAP-a za vrijeme korištenja izvorne verzije aplikacije, uzeli u obzir sva pitanja poljoprivrednika te su prema njima definirana i nova poboljšanja. Sada su potrebe korisnika zadovoljene, u prvom su planu rezultati rada, a informatička tehnologija je na ovaj način ispunila svoje osnovne funkcije u optimizaciji proizvodnje.

Doprinos opstanku malih poljoprivrednih gospodarstava u RH

Nakon što je Svjetski ruralni forum pokrenuo inicijativu "2014. Međunarodna godina obiteljskih poljoprivrednih gospodarstava", dobio je potporu više od 360 civilnih društava i poljoprivrednih organizacija pa je 22.11. obilježen i kao dan kada su Ujedinjeni narodi 2014. i službeno proglasili godinom obiteljske poljoprivrede. To je, između ostalog, mr. sc. Mario Relatić dipl. oec. istaknuo na predstavljanju eGAP-a 2.0. Tom prigodom je Zelena mreža aktivističkih grupa (ZMAG) organizirala i zajedničku akciju kojoj se priključio niz organizacija iz cijele Hrvatke.

Portal agroklub.com se također odlučio priključiti ZMAG-ovoj inicijativi u cilju doprinosa akciji i povećanju svjesnosti o važnosti obiteljskih gospodarstava, ali i kako bi dao dodatni doprinos tranformaciji i razvoju sektora poljoprivrede. U cilju ostvarivanja maksimalnih mogućih i što konkretnijih učinaka, agroklub.com je predvidio čitav niz aktivnosti koje će se provoditi tijekom cijele 2014. godine:

  • promotivne kampanje s ciljem podizanja razine optimizma u sektoru poljoprivrede
  • isticanje pozitivnih primjera - prilozima o malim obiteljskim gospodarstvima
  • za 100 novih pojedinačnih eGAP korisnika u 2014. - besplatna izrada web stranica - "AgroWeb", uz potpuno besplatno korištenje eGAP 2.0 aplikacije za sve male proizvođače u kojoj će moći koristiti i napredne opcije vezane za integriranu proizvodnju i GlobalGAP certifikate

U cijelom svijetu organiziraju se različita događanja s ciljem širenja svijesti o obiteljskim poljoprivrednim gospodarstvima, ugroženosti od strane modernog društva, ali i traženja najboljih rješenja za njihov opstanak i razvoj. Cilj inicijative je postati sredstvo za poticanje aktivnih smjernica održivog razvoja u poljoprivredi.


Fotoprilog


Tagovi

Promotivna kampanja Održivi razvoj OPG Vedran Stapić Mario Relatić AgroWeb EGAP 2.0 Gospodarstva EGAP BIOS

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

No farmer no food, no food no future!