Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Informatička pismenost
  • 09.01.2015. 18:00

Raste informatička obrazovanost poljoprivrednika!

U 2014. godini jedinstveni zahtjev za potporama podnijelo je 96.812 OPG-a, a njih 21 posto samostalno je popunilo jedinstveni zahtjev, bez pomoći djelatnika institucija. To je za 3 posto više nego prošle godine.

Foto: depositphotos.com
  • 648
  • 147
  • 0

Nedavno nas je zainteresiralo koliko je Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju zaprimila zahtjeva za isplatu potpora u prošloj godini, i ono najbitnije, koliko posto njih je popunilo zahtjev za isplatu potpora putem interneta?

Svi jedinstveni zahtjevi za potporu popunjavaju se elektronski, pomoću internetske aplikacije AGRONET, a podnose se papirnato, osobno ili poštom u regionalne urede Agencije za plaćanja u 21 županiji, u razdoblju od 1. ožujka do 15. svibnja (isti rok za sve zemlje članice EU).

Sve više poljoprivrednika samostalno ispunjava zahtjev za potporama

AGRONET-u se pristupa pomoću korisničkog imena i zaporke koje je poljoprivrednicima dodijelila Agencija za plaćanja. Ako nisu u mogućnosti samostalno popuniti zahtjev, poljoprivrednicima pomažu djelatnici regionalnih ureda Agencije za plaćanja, Savjetodavne službe i Hrvatske poljoprivredne agencije, na više od 60 lokacija u zemlji.

U 2014. godini jedinstveni zahtjev je podnijelo 96.812 poljoprivrednih gospodarstava, a njih 21% samostalno je popunilo jedinstveni zahtjev, bez pomoći djelatnika navedene tri institucije. To je za 3% više nego prošle godine kada je jedinstveni zahtjev samostalno popunilo 18% poljoprivrednih gospodarstava.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Informatička pismenost APPRRR OPG Potpore Zahtjev za isplate Internet Popunjavanje zahtjeva


Autorica

Ivana Nađ

Više [+]

Ivana je urednica na Agroklub portalu. "Vaša uvjerenja ne čine vas boljom osobom. Djelovanje čini."

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Dakle uspjeh je djelomičan. Prvo zahvala gđi Maji Celing Celić na savjetu i informacijama. Sjeme tikve sudovnjače je dalo rezultat. Ostalo sjeme (one tikve sa dugačkim vratom nisu uspjele, jako su se deformirale u oblik krastavca :-) ). U p... Više [+]