Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Slavonske županije
  • 31.03.2016. 13:30

Raspolaganje zemljištem vratiti lokalnoj samoupravi

Koordinacija župana slavonskih županija smatra da je raspolaganje imovinom i zemljištem na državnoj razini dovelo do sporosti i netočnosti.

Foto: VP Županija
  • 741
  • 42
  • 0

Raspolaganje državnom imovinom i poljoprivrednim zemljištem trebalo bi vratiti na područnu i lokalnu samoupravu. Zaključeno je to u Virovitici na održanoj koordinaciji župana i predstavnika pet slavonskih županija.

Naime, raspolaganje imovinom pri Državnom uredu, kao i raspolaganje državnim zemljištem pri Agenciji za poljoprivredno zemljište, dovelo je, smatraju, do sporosti i netočnosti državnog aparata u dodjeli i procjeni državne imovine.

Uz problematiku oko državnog zemljišta i imovine, razgovarano je i o izradi Master plana funkcionalne regije Istočne Hrvatske te o aktualnim natječajima i europskim fondovima.

"Postojanje takvog dokumenta na regionalnoj razini omogućit će istočnoj regiji, kao i svim županijama, uključenje prioriteta regije u strategiju prometnog razvoja te korištenje sredstava iz EU fondova za financiranje projekata vezanih uz promet", naglasio je pročelnik Upravnog odjela za gospodarstvo, poljoprivredu i europske fondove Virovitičko-podravske županije, Igor Andrović.


Tagovi

Raspolaganje zemljištem Agencija za poljoprivredno zemljište Županije Igor Andrović


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).


Partner

Virovitičko-podravska županija

Trg Ljudevita Patačića 1, 33000 Virovitica, Hrvatska
tel: +385 (0) 33 638 140, e-mail: ured.zupana@vpz.hr web: http://www.vpz.com.hr

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zagorska smokva danas :(
Foto: Facebook/Volim Zagorje
https://tinyurl.com/5kb3udrs