Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Tihomir Jakovina
  • 05.10.2015. 21:15

Jakovina otvara Svjetski dan hrane u Osijeku!

Ministar poljoprivrede utorak će provesti u Osijeku. Sudjelovat će na otvorenju konferencije vezane uz rizike od hrane, obilježavanju desetljeća rada Hrvatske agencije za hranu te biti nazočan potpisivanju ugovora o sufinanciranju izgradnje vodoopskrbnog sustava Osijek.

  • 458
  • 45
  • 0

Ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina otvorit će 1. hrvatsku konferenciju o procjeni rizika podrijetlom iz hrane, sudjelovati na obilježavanju 10. godišnjice Hrvatske agencije za hranu kao i Svjetskog dana hrane 2015., koje će pod geslom: Ozdravimo tlo, nahranimo Zemlju! održati u utorak 06. listopada 2015. godine u 10:00 sati na Poljoprivrednom fakultetu u Osijeku, Kralja P. Svačića 1d.

Organiziraju je Hrvatska agencija za hranu (HAH), Europska agencija za hranu (EFSA), Organizacija za hranu i poljoprivredu Ujedinjenih naroda (FAO) te Ministarstvo poljoprivrede, pod visokim pokroviteljstvom predsjednice Republike Hrvatske Kolinde Grabar Kitarović.

Važnost tla za prehrambenu sigurnost

"Pokretanjem razgovora o tlu na svim razinama i Hrvatska želi doprinijeti ostvarenju ciljeva Ujedinjenih naroda odnosno postići bolje razumijevanje važnosti tla za prehrambenu sigurnost i tla kao temelja za očuvanje osnovne funkcije ekosustava, educirati javnost o ključnoj ulozi tla u proizvodnji hrane, ublažavanju klimatskih promjena i siromaštva, kao i u poticanju održivog razvoja te dati podršku učinkovitim politikama i mjerama za održivo upravljanje i zaštitu tla", poručuju iz Ministarstva poljoprivrede.

Istoga dana ministar Jakovina prisustvovat će i potpisivanju Ugovora o dodijeli bespovratnih sredstava, Ugovora o sufinanciranju i Ugovora o partnerstvu za projekt Regionalni vodoopskrbni sustav Osijek, koje će održati u 12:00 sati, kod zgrade Nebo pustara, Vodovod Osijek, Poljski put 1.


Tagovi

Tihomir Jakovina Osijek Konferencija Agencija za hranu Dan hrane Poljoprivredni fakultet Ministarstvo poljoprivrede Kolinda Grabar-Kitarović Tlo Ekosustav Vodoopskrbni sustav Ugovori


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Stiglo nam je astronomsko proljeće. Jedna zanimljivost: sve do 2050. godine počinjat će 20.3. Između 2050. i 2100. godine naizmjence 19. i 20. ožujka, a tek nakon 2100. se početak proljeća opet vraća na 21. ožujka, piše na FB stranici Kad ć... Više [+]