Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Prosvjed
  • 20.08.2013.

Prosvjedi gotovi, 2 tjedna bačena u vjetar?

Brojni su problemi obilježili ove prosvjede: od loše komunikacije između prosvjednika, nepostojanja potpore javnosti i krivo postavljenih ciljeva

  • 1.239
  • 68
  • 0

Nakon današnjeg sastanka koordinacije udruga poljoprivrednika u Novoj Gradišci, koje su sudjelovale u organizaciji prosvjeda hrvatskih seljaka u više hrvatskih županija i službeno su završeni dvotjedni prosvjedi.

Zaključak je skupa da će poljoprivrednici tužiti Vladu RH Ustavnom sudu zbog diskriminacije pri isplati poticaja.

Antun Laslo, član koordinacije predsjednik Zajednice udruga seljaka Slavonije i Baranje (ZUSSB) je kao bitan problem ovih prosvjeda istaknuo moguće kazne: "Prosvjede smo na cesti trebali i ranije prekinuti. Za sada nitko ovako veliku kaznu nije dobio, a nadam se da i neće".

Također ako problem ne uspiju riješiti pri Ustavnom sudu u RH imaju i pripremljen plan B, kaže Laslo: "Ministarstvo skriva podatke ne samo poljoprivrednicima, nego i prema uredima u županijama. Očito je da su ti novci usmjereni na plaće. Administracija u Ministarstvu dolaskom ove vlasti je znatno povećana. Ustavnom sudu ćemo dati argumente ovih dana o čemu ćemo izvijestiti i javnost. Ukoliko ne naiđemo na razumijevanje na pravnim putem idemo do Strasbourga".

Predsjednik Sindikata hrvatskih seljaka (SHS) i član koordinacije Tomislav Pokrovac opalio je pred okupljenim novinarima po ministru poljoprivrede: "Bitka za spašavanje hrvatskog sela sada tek počinje. Diskriminacija pri isplati potpora iznosi od 90 do 20 posto. Tražimo da odgovornost snosi ministar poljoprivrede Tihomir Jakovina osobno. Tražimo njegovu ostavku, jer on nema više što tražiti na čelu Ministarstva poljoprivrede".

Brojni su problemi obilježili ove prosvjede: od loše komunikacije između prosvjednika, nepostojanja potpore javnosti i loše postavljenih ciljeva.

Puno se enegrgije utrošilo, a gotovo ništa nije napravilo. Sada još jednom možemo učiti na vlastitim greškama.


Tagovi

Antun Laslo Tomislav Pokrovac Tihomir Jakovina Vlada RH

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)