Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Pomoć poljoprivrednicima
  • 20.08.2014. 14:45

Propadaju donacije za Gunju - nema ih tko prevesti!

Sada, nakon dva mjeseca "natezanja", stočnoj hrani koja je namijenjena za Gunju, zbog vremenskih prilika prijeti propadanje.

Foto: depositphotos.com
  • 258
  • 25
  • 0

Sutra (21.08.2014.) će se u 13 sati (kod autoceste Nova Kapela (BPŽ) - PIK-ova pista) održati konferencija za novinare zbog donacija stočne hrane koje propadaju zato što ih nitko ne može prevesti. Zbog posljedica od nedavnih poplava, poljoprivredni proizvođači izgubili su svoje domove i poslove u poljoprivrednoj proizvodnji.

Na žalost, daljnjih godinu dana neće moći proizvoditi hranu za vlastite potrebe i za stoku. Od početka poplava pa do danas, Hrvatska poljoprivredna komora prikupila je velike količine donirane stočne hrane, pomagali su oko transporta iste i slali na ugrožena područja.

"S obzirom da će stočna hrana biti potrebna cijelu godinu, poljoprivredni proizvođači neumorno zovu našu instituciju i žele poslati što više hrane u skladišta", navode iz HPK. Do sada je Hrvatska poljoprivredna komora putem donacija prijevoznika i naftnih kompanija koordinirala prijevoz za oko 1.200 tona stočne hrane i sijena.

Još je 3.000 tona stočne hrane koju treba prevesti

"Trenutno je u našim evidencijama zabilježeno još oko 3.000 tona stočne hrane za koje je potrebno cca 25.000 litara goriva i 125 kamiona", žale se u Komori.

Zbog velike potrebe na terenu, uputili smo dopise Hrvatskom Crvenom križu, Ministarstvu obrane, Zagreb Holdingu i svim zainteresiranima za pomoć oko transporta, ali prijevoz stočne hrane nisu smatrali prioritetnim.

Sada, nakon dva mjeseca "natezanja", stočnoj hrani koja je namijenjena za Gunju, zbog vremenskih prilika prijeti propadanje. Ipak se nadamo da će ishod biti pozitivan i da će Hrvatski Crveni križ i ostale institucije reagirati, kako bi stočna hrana došla do Gunje.

Foto: depositphotos.com


Tagovi

Gunja Poplave Stočna hrana Pomoć HPK Crveni križ Sijeno Koordinacija Prijevoz Gorivo Zagreb Holding Ministarstvo obrane Propadanje hrane


Autor

Ivana Vasic

Više [+]

Terenska reporterka i vanjska suradnica portala Agroklub sa dugogodišnjim iskustvom na hrvatskoj novinarskoj sceni. U slobodno vrijeme bavi se vinogradarstvom i voćarstvom.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Nedjeljni obilazak polja ;)