Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ruralni razvoj
  • 17.07.2014. 11:30

Program ruralnog razvoja poslan EU

Ministarstvo poljoprivrede poslalo je Europskoj komisiji na usvajanje Program ruralnog razvoja RH za razdoblje od 2014.-2020. Krajnji rok za prihvaćanje Programa je 15. siječnja 2015. godine, do kada će Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja objaviti natječaje za nekoliko mjera programa

  • 258
  • 20
  • 0

Nakon više od godinu i pol dana intenzivnog rada Ministarstva poljoprivrede na Programu ruralnog razvoja Republike Hrvatske za razdoblje 2014. - 2020., isti je službeno, jučer 16. srpnja 2014. upućen na usvajanje Europskoj komisiji.

U Ministarstvu ne očekuju da će ova verzija biti bezuvjetno prihvaćena, no osvrnuvši se na rad i trud svojih djelatnika koji su radili na Programu te na komentare europskih kolega, smatraju da imaju pravo vjerovati da su izradili dobar i kvalitetan program.

U sljedećim mjesecima Program će detaljno proučiti stručne službe Europske komisije te Ministarstvu dostaviti svoje komentare, koji će pomoći da se Program podigne na višu razinu.

Budući da osim hrvatskog, Komisija odobrava i program ostalih zemalja članica, od kojih neke imaju i po dvadesetak regionalnih programa, prvi se komentari očekuju do kraja kolovoza.

Krajnji rok za prihvaćanje Programa je 15. siječnja 2015. godine. Do tada će Ministarstvo poljoprivrede i Agencija za plaćanja objaviti natječaje za nekoliko mjera Programa. Prvo se očekuje natječaj za mjeru 5 "Obnova poljoprivrednog proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama i katastrofalnim događajima" te uvođenje odgovarajućih preventivnih aktivnosti, iz koje se može financirati obnova velikog dijela biljnog i stočnog fonda stradalog u nedavnim katastrofalnim poplavama koje su pogodile Slavoniju. Potom slijedi raspisivanje natječaja za mjeru 4 "Ulaganja u fizičku imovinu" i to za podmjere 4.1 i 4.2, a nakon toga i za mjeru 7 "Temeljne usluge i obnova sela u ruralnim područjima".

Od 2015. godine u provedbu će se uključiti i ostale mjere. Ministarstvo poljoprivrede sada očekuje složen posao izrade Pravilnika o provedbi svih mjera i podmjera, koji će po izradi proći proceduru Javne rasprave, a potom i biti objavljeni u Narodnim novinama.

Ovom prigodom Ministarstvo poljoprivrede zahvaljuje svima koji su na bilo koji način doprinijeli izradi ovog Programa.


Tagovi

Program ruralnog razvoja Ministarstvo poljoprivrede Europska komisija Regionalni program Natječaji Stočni fond Elementarne nepogode Proizvodni potencijal Obnova sela Javna rasprava

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Da ne znam bolje, rekla bih da želi nešto da mi poruči....:P