Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RH
  • 14.02.2015. 11:00

Program ruralnog razvoja napokon poslan u EU!

Nakon intenzivnog rada na usuglašavanju 378 komentara pristiglih na prvu verziju, ispravljeni Program ruralnog razvoja Hrvatske, 13. veljače 2015. poslan je Europskoj komisiji s nadom da će napokon biti usvojen!

Foto: PIXSELL
  • 979
  • 201
  • 0

"Nakon intenzivnog rada na usuglašavanju 378 komentara pristiglih na prvu verziju Programa ruralnog razvoja RH, 13. veljače 2015. godine i službeno smo poslali dorađeni Program koji bi kao takav trebao biti i usvojen, a o čemu bi nas Europska komisija trebala obavijestiti do sredine ožujka“, izvjestilo je Ministarstvo poljoprivrede RH.

Razlog za optimizam i vjeru da će poslana verzija biti i službeno odobrena, u ministarstvu temelje na odličnoj suradnji s kolegama iz Opće uprave za poljoprivredu s kojima su, kažu, bili u stalnom, svakodnevnom kontaktu i sva otvorena pitanja rješavali putem videokonferencija.

"Zahvaljujući nesebičnom angažmanu svih djelatnika Uprave za upravljanje EU fondom za ruralni razvoj, Europske unije i međunarodnu suradnju, ali i kolega u Općoj upravi za poljoprivredu Europske komisije, ovaj složeni proces smo priveli kraju i to na, vjerujemo, veliko zadovoljstvo hrvatskih poljoprivrednika, ali i svekolike javnosti. Pred nama je još mnogo posla, prvenstveno vezanog uz izradu podzakonskih akata, ali i želje za početkom pune provedbe cjelokupnog Programa, koji nam svima daju dobar vjetar u leđa", ističu u ministarstvu.

Podsjećamo, na temelju Programa ruralnog razvoja Republike Hrvatske do 2020. godine, naša bi zemlja trebala dobiti 330 milijuna eura. Koliko će naši poljoprivrednici od toga mogli imati koristi, ne treba ni govoriti.

Foto: PIXSELL


Tagovi

Intenzivni rad Usuglašavanje Komentari Prva verzija Program ruralnog razvoja RH 13. veljače Dorađen Usvojen Europska komisija Sredina ožujka Ministarstvo poljoprivrede Optimizam Vjera Odobrena Opća uprava za poljoprivredu Kontakt Videokonf


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.