Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Obavijest poljoprivrednicima
  • 03.04.2015. 13:00
  • Primorsko-goranska

Prikupljanje ambalaže SZB u Primorsko-goranskoj županiji

Obavijest Savjetodavne službe za poljoprivrednike.

  • 93
  • 6
  • 0

Udruga CROCPA u suradnji s tvrtkom C.I.A.K. d.o.o. najavila je za srijedu 22. travnja 2015. godine, prikupljanje ambalažnog otpada od sredstava za zaštitu bilja za područje Primorsko-goranske županije. Organizatori ističu, kako će u akciji prikupljanja "CROCPA eko model u 2015" prihvaćati isključivo praznu ambalažu tvrtki proizvođača i uvoznika članova spomenute udruge, koji financiraju projekt i time omogućavaju kupcima besplatan povrat ambalaže i zbrinjavanje otpada. Ambalaža ostalih tvrtki stoga neće biti prihvaćena, već se za nju treba obratiti njihovim tvrtkama, kontakte kojih možete pronaći na ambalaži proizvoda.

Tvrtke članice CROCPE u 2015. godini su: AgroChem-Maks, Agroteks, BASF Croatia, Bayer Crop Science, Belchim, Crop Protection, Chromos Agro, Dow AgroSciences, Florel, Genera, Orchem, Pinus Agro, Stockton i Syngenta Agro.

Stoga se pozivaju poljoprivredna gospodarstva s područja Primorsko-goranske županije, da 22. travnja 2015. godine, između 09:00 i 11:00 sati dođu u dvorište Poljoapoteke Cortina, Novo naselje bb, Mavrinci na Čavlima, s ovjerenim Pratećim listom, kao dokazom da su ambalažu sredstava za zaštitu bilja zbrinuli na propisan način, te da je predaju predstavnicima ovlaštene tvrtke.

Mole se poljoprivrednici koji imaju više od cca 100 kg ambalaže ili 1 big bag (cca 1 m3 ) da ne donose ambalažu na ovu lokaciju, nego da se direktno jave tvrtki C.I.A.K. d.o.o. na broj telefona: 01/3463-521 ili na e-mail: ciak@ciak.hr koja će organizirati preuzimanje ambalaže na njihovoj lokaciji.

Prihvaćat će se isključivo prazna kontaktna odnosno primarna ambalaža kao što su boce, kanistri i vrećice, dok se sekundarna i tercijarna ambalaža, koja nije bila u doticaju s proizvodom, može odložiti u spremnike za otpad predmetnih materijala.

Ponavljamo da je kod predaje otpadne ambalaže potrebno imati pravilno ispunjeni Prateći list (obrazac PL-O) koji se kupuje u trgovinama Narodnih novina. Kako se obrazac ispunjava, možete pogledati niže na ovoj stranici.

Za više informacija o projektu posjetite www.crocpa.hr

Karmen Karlić, dipl.inž.agr.
E-mail: Karmen.Karlic@savjetodavna.hr


Dokumenti


Tagovi

Savjetodavna služba Preporuke Savjeti Udruga CROCPA C.I.A.K. d.o.o. Primorsko - goranska županija Akcija CROPCA eko model 2015. Prazna ambalaža Besplatan povrat Dvorište Poljoapoteke Cortina Mavrinci na Čavlima Prateći list Obrazac PL-O Naro


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Pšenica k'o na Markovo, repica skoro pa ocvala, zemlja suha, Sunce upeklo...
Što li će biti od ove godine.