Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 28.04.2015. 19:10

Povrat sredstava iz IPARD-a za kupnju mehanizacije!

Značajna sredstva povučena iz IPARD programa na području Čađavice. Saborski zastupnik Josip Đakić i župan Tomislav Tolušić obišli korisnike IPARD programa na području općine Čađavica.

  • 879
  • 43
  • 0

U utorak, 28. travnja, saborski zastupnik Josip Đakić, župan virovitičko-podravski Tomislav Tolušić i ravnatelj VIDRA-e Agencije za regionalni razvoj Virovitičko-podravske županije Tomislav Petric u pratnji načelnika Čađavice Mirka Rončevića obišli su poljoprivrednike s područja općine Čađavica koji su ostvarili povrat sredstava putem IPARD natječaja za kupnju poljoprivredne mehanizacije.

Riječ je o OPG-u Zlato iz Vraneševaca, OPG-u Novosel iz Zvonimirovaca i OPG-u Pejić iz Donjeg Bazija, koja su ostvarila povrat sredstava iz IPARD programa. Poljoprivredna gospodarstva preko natječaja iz IPARD programa ostvarila su povrat od 50 do 55 % sredstava za kupovinu poljoprivredne mehanizacije i to traktora, sijačica, plugova, rasipača i malčera.

Razvojna agencija VIDRA pomoć u povlačenju sredstava

Ukupna vrijednost investicija sva tri poljoprivredna proizvođača je oko 2,5 milijuna kuna.

U pripremi IPARD natječaja najviše im je pomogla Razvojna agencija VIDRA bez koje ova značajna sredstva ne bi bila povučena iz EU fondova.

"Danas smo obišli naše poljoprivrednike koji vrijedno i marljivo obrađuju poljoprivredno zemljište i koji su zahvaljujući svom trudu, pomoći načelnika, a prije svega pomoći i znanju Razvojne agencije VIDRA, povukli sredstva EU, u ovom slučaju iz IPARD-a. Time i naši poljoprivrednici i VIDRA pokazuju koliko znamo i možemo bez obzira na tešku situaciju, probleme u poljoprivredi i relativno male prihode kroz županijski proračun. Danas je Virovitičko-podravska županija najpripremljenija županija za povlačenje novca iz EU fondova i stoga pozivam naše žitelje da to iskoriste", naglasio je župan Tomislav Tolušić.

"Izuzetna mi je čast što danas imamo priliku predstaviti tri obiteljska poljoprivredna gospodarstva s područja općine Čađavica koja su se prijavila na natječaj IPARD-a te na istom prošla i realizirala kupnju mehanizacije. Ova gospodarstva predstavljaju primjer da se uz pomoć naše županije i Razvojne agencije VIDRA mogu povući EU sredstva bez obzira na složenu papirologiju i uvjete koje treba ostvariti" rekao je načelnik Općine Čađavica Mirko Rončević.


Fotoprilog


Tagovi

IPARD VIDRA OPG Novosel OPG Zlato Josip Đakić Tomislav Petric Tomislav Tolušić Prihodi Čađavica Kupnja mehanizacije Mirko Rončević

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]