Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Razminiranje poljoprivrednih površina
  • 04.10.2015. 11:20

Potpisani ugovori o razminiranju!

Realizacijom dva ugovora ukupne vrijednosti 6,7 milijuna kuna, razminirat će se 1.388.965 četvorna metra poljoprivrednih površina na području Darde, Šodolovaca, Jagodnjaka, Valpova, Petrijevaca i Donjeg Miholjca.

Foto: mine.vlada.hr
  • 105
  • 7
  • 0

Osječko-baranjski župan Vladimir Šišljagić, ravnatelj Hrvatskog centra za razminiranje Dražen Jakopec te direktori tvrtki Istraživač d.o.o. iz Nuštra i Piton d.o.o. iz Čakovca, kao izvoditelji poslova, potpisali su ugovore o razminiranju poljoprivrednih površina Osječko-baranjske županije, koji se financiraju bespovratnim sredstvima Europskog poljoprivrednog fonda za ruralni razvoj (EPFRR-a).

Realizacijom dva ugovora ukupne vrijednosti 6,7 milijuna kuna razminirat će se 1.388.965 četvornih metara poljoprivrednih površina na području Darde, Šodolovaca, Jagodnjaka, Valpova, Petrijevaca i Donjeg Miholjca, a Europski poljoprivredni fond osigurat će 85% sredstava.

Sredstva su namjenjena razminiravanju isključivo poljoprivrednih površina

Poslovi će početi nakon što Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju, donese i pisanu odluku o tome. Osječko-baranjska županija ima još 70,5 četvornih kilometara minski sumnjivih područja.

Ovi ugovori rezultat su aktivnosti i zalaganja Ministarstva poljoprivrede i Ureda za razminiranje uz tehničku pomoć Hrvatskog centra za razminiranje, da se u Programu ruralnog razvoja, unutar Mjere 5, stvore uvjeti za utvrđivanje podmjere 5.2. Potpora za ulaganje u obnovu poljoprivrednog zemljišta i proizvodnog potencijala narušenog elementarnim nepogodama, nepovoljnim klimatskim prilikama i katastrofalnim događajima, odnosno operacije 5.2.2., čijim će se izvršenjem razminirati cjelokupno poljoprivredno zemljište Republike Hrvatske.

Foto: mine.vlada.hr


Tagovi

Osječko-baranjska županija Razminiranje Vladimir Šišljagić Dražen Jakopec Istraživač d.o.o. Nuštar Piton d.o.o. Čakovec Ugovori Bespovratna sredstva EPFRR Darda Šodolovci Jagodnjak Valpovo Petrijevci Donji Miholjac Ministarstvo poljoprivre


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Zamislite da ujutro nađete nekog kako spava u šatoru na Vašem imanju, što biste napravili? To je naime sasvim normalna pojava i pravno formulirana radnja u nekim zemljama Europe. Ne znam koliko je precizna, ali ova karta pokazuje zemlje gdj... Više [+]