Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Energetska učinkovitost
  • 28.05.2016. 18:00

Potencijalna područja za proizvodnju energije!

Cilj prijekta TREND je edukacija stanovništva općina, gradova i udruga. Nositelj projekta je osječki Poljoprivredni fakultet.

Foto: LAG Zeleni trokut
  • 880
  • 93
  • 0

Projekt TREND predstavlja inicijativu za razvoj potencijala korištenja obnovljivih izvora energije na području sjeverne Hrvatske, južne Mađarske i istočne Slovenije kroz prekograničnu suradnju različitih dionika.

Ciljevi projekta obučavanja su niz lokalnih malih i srednjih poduzeća, udruga, donositelja odluka na razini općina i studenata, kako bi lakše mogli prepoznati potencijalna područja i organizirati inicijative za korištenje obnovljivih izvora energije.

Stjepan Ribić, direktor RRA Slavonije i Baranje, kaže kako na području Osječko-baranjske županije ima skoro 500 EU projekata odobrenih iz fondova EU. Ukupna vrijednost im je oko 339 milijuna eura.

Transfer znanja i tehnologija

Vrijednost projekta TREND je 220 tisuća eura, a EU ga financira u stopostotnom iznosu. Partneri su iz Slovenije, Mađarske i Norveške. Cilj je edukacija stanovništva općina, gradova i udruga. Nositelj projekta je osječki Poljoprivredni fakultet.

Krunoslav Zmaić, prodekan Poljoprivrednog fakulteta u Osijeku, ističe kako je Poljoprivredni fakultet i ovaj puta je pokazao da u sklopu europskih projekata, kao što je i ovaj Erasmus+, želi pripomoći razvoju gospodarstva kroz energetsku učinkovitost i poboljšanje kroz obnovljive izvore enrgije. "Nastojimo razviti jednu dobru suradnju, odnosno transfer znanja i tehnologija između znanosti i struke, odnosno gospodarstva", ističe Zmaić.

Na predavanju su sudjelovali i predstavnici HBOR-a te su predstavili novi program Reenova plus, koji se fokusira na energetski učinkovitu obnovu kuća i stanova.

Foto: LAG Zeleni trokut


Tagovi

Trend Projekt Poljoprivredni fakultet u Osijeku Obnovljivi izvori energije Predavanje


Autorica

Karolina Rastija

Više [+]

Magistra agroekonomike s iskustvom u poljoprivredi. Svoje znanje i savjete dijeli i s čitateljima Agrokluba.


Partner

Osječka televizija

Sv.L.B.Mandića bb, Osijek, Hrvatska
tel: (031) 400 - 000, e-mail: marketing@ostv.hr web: http://www.osjecka.com

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lijep proljetni dan mnogi su iskoristili za radove u poljoprivredi. Sade se vinogradi, uređuju okućnice, priprema se tlo