Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Poplava
  • 17.07.2016. 15:00

Poplavljene oranice i vrtovi u našičkom kraju

Prometnice, kanali, okućnice, vrtovi, polja, sve je pod vodom u našičkom kraju!

Foto: nasice.com
  • 2.172
  • 110
  • 0

Prometnice, kanali, kuće, oranice - sve je poplavljeno u našičkom kraju. Našice su za kiše koja je pogodila Hrvatsku za početak vikenda, bili i grad s najvišom količinom oborina, piše nasice.com.

"S obzirom da se nalazimo na području gdje se slijevaju velike količine vode sa obronaka Krndije, nažalost su sva naselja potencijalno ugrožena i to naročito od Zoljana, Martina, sam grad Našice, Velimirovac, Markovac, Jelisavac, Vukojevci kao i druga brdska naselja", rekao je gradonačelnik Krešimir Žagar na Stožeru za zaštitu i spašavanje grada Našica.

Uz jake oborine, problem je nastao i zbog neodržavanje kanalske mreže, a radi se o stotinama kilometara samo na području grada Našica i gradskih naselja.

Sunce se vraća u novom tjednu

Pogoršalo se stanje i u Našičkoj Breznici. Najstariji mještani ne sjećaju se ovolike količine vode u poplavljenim okućnicama, vrtovima i poljima. Općina Koška tijekom jučerašnjeg dana osigurala je radni stroj koji je na nekoliko lokacija probio nepropusne mostove i barijere, ali voda i dalje navire i raste. U pomoć se zvalo i Hrvatske vode, koje šalju veliki bager, te se planira otvoriti koridor za puštanje vode na rubu šume Brezovac, a ciljem rasterećenja odvodnog kanala Lapovac i potoka Breznica.

Ovo promjenjivo vrijeme popraćeno kišom i vrlo niskim temperaturama, prema najavama meteorologa, s današnjim danom prestaje, te nam se od sutra vraćaju sunce i visoke temperature. Do kraja tjedna koji je pred nama temperatura će narasti do visokih 32°C.

Foto: nasice.com


Tagovi

Poplava Našice Kiša Kanali Oranice


Autorica

Željka Rački-Kristić

Više [+]

Diplomirana inženjerka poljoprivrede s dva desetljeća dugim iskustvom u novinarstvu, od lokalnih medija preko Večernjeg lista do uređivanja portala civilnih udruga. Urednica je portala Agroklub, predsjednica ogranka dopisnika HND-a, zamjenica predsjednika Županijskog vijeća HND-a te članica Međunarodne udruge agrarnih novinara (IFAJ).

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Lipo Josipovo - lipa sva godina: Što još kažu narodne izreke?

Spomendan svetog Josipa obilježavamo danas, 19. ožujka. Uz ovoga sveca vezano je niz narodnih mudrosti koje služe kao svojevrsna prognoza vremena. Neke od njih objavljene...

Više [+]