Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Klaster poljomehanizacije
  • 04.05.2015. 10:30

Ponovno najbolji klaster u RH!

Ovu nagradu Klaster poljomehanizacije i Željko Erkapić osvojili su po drugi put, što je dokaz o kontinuiranom radu i napretku.

  • 507
  • 22
  • 0

Na XIX. nacionalnom savjetovanju o gospodarstvu i poduzetništvu, koje je u Petrčanima organiziralo Ministarstvo poduzetništva i obrta, dodijeljene su nagrade najboljim poduzetnicima i obrtnicima te zadrugama, klasterima, poduzetničkim zonama i inkubatorima. Klaster poljomehanizacije i njegov klaster menadžer Željko Erkapić proglašeni su najboljim klasterom i klaster menadžerom u RH i to već drugi puta za redom. Prvi puta nagrađeni su 2011. godine.

Fokus na EU fondove

Vlasničku strukturu Klastera čini osam vlasnika s jednakopravnim udjelima, uz pridružene članove i znanstvene institucije među kojima su Ekonomski i Poljoprivredni fakultet te Tera Tehnopolis, svi sastavnice osječkog sveučilišta. Od prvog trenutka Klaster je krenuo u svoju internacionalizaciju, kreiranju svoje prepoznatljivosti i mogućnostima plasmana proizvoda na izvozna tržišta. U tom svjetlu otvaraju se tržišta Afrike, a uspostavljeni su kontakti i na kineskom tržištu. Za te je aktivnosti Klaster prvi put proglašen najboljim nacionalnim klasterom.

Rezultat internacionalnih aktivnosti danas je postao mjerljiv - oko 70% svoje proizvodnje članice Klastera izvoze. Taj kontinuitet i napredak u radu zasigurno su jedan od razloga dobivanja nove nagrade.

"Pred nama je sada nova stranica, naime vezano uz strategiju održivog financiranja, i klasteri se moraju sve više okrenuti europskim fondovima. U tom smjeru i dalje ćemo nastavljati razvijati mrežu s kolegama iz Europske unije, ali i šireg tržišta.", zaključuje Erkapić.

Nacionalno savjetovanje tradicionalno okuplja poduzetnike, gospodarstvenike, predstavnike jedinica lokalne i regionalne (područne) samouprave, Vlade Republike Hrvatske, kao i ostalih institucija, agencija i strukovnih udruženja pa se tako i ove godine na njemu našlo 300tinjak uzvanika. Savjetovanje je bilo izuzetna prigoda za razmjenu iskustava i dobre prakse, zatim za raspravu o aktualnim gospodarskim problemima, ali i isticanje prilika i mogućnosti za razvoj poduzetništva i gospodarstva.


Tagovi

Klaster poljomehanizacije Željko Erkapić Tihomir Jakovina Dodjela nagrade


Partner

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

Hrvatska rosé vina osvojila 17 medalja Na najvećem specijaliziranom natjecanju za rosé vina na svijetu Concours Mondial de Bruxelles hrvatski vinari osvojili su17 medalja - 8 zlatnih i 9 srebrnih. Četiri zlatne medalje osvojile su dalmatins... Više [+]