Zadnje aktivnosti

Posljednje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registrirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • Ministarstvo poljoprivrede RS
  • 27.02.2015. 13:20

Poljoprivrednici regije imaju iste probleme

O mogućnostima proširenja suradnje u sektoru poljoprivrede razgovarali su ministar poljoprivrede RS, Stevo Mirjanić i generalni konzul RH Dunja Jelak.

Foto: Depositphtos.com
  • 261
  • 48
  • 0

Za razvoj sektora poljoprivrede od iznimne je važnosti dobra suradnja sa zemljama okruženja. Poljoprivrednici u regiji često dijele iste ili vrlo slične probleme za čije je rješavanje, između ostalog, nužna suradnja sa susjedstvom.

S ciljem poboljšanja međusobne suradnje, u Banja Luci su se sastali ministar poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Stevo Mirjanić i generalni konzul Republike Hrvatske, Dunja Jelak. Tema razgovora bila je tekuća suradnja, ali i mogućnosti njena proširenja u sektoru poljoprivrede i vodoprivrede.

Jelak je tom prilikom istaknula prednosti članstva Hrvatske u EU, naglašavajući pri tome mogućnosti prijenosa znanja i iskustava iz područja EU integracija, subjektima u Republici Srpskoj. Mirjanić je iskoristio priliku da izrazi zadovoljstvo suradnjom Republike Srpske i Republike Hrvatske na području vodoprivrede, koja se odvija kroz zajedničko članstvo u Savskoj komisiji te ostale zajedničke aktivnosti.

Na kraju su obje strane izrazile suglasnost oko mogućnosti povećanja suradnje u sektoru finalizacije poljoprivrednih proizvoda, posebice kod onih gospodarskih subjekata koji dijele zajedničku povijest suradnje.

Izvor: Ministarstvo poljoprivrede, šumarstva i vodoprivrede Republike Srpske, Foto: Depositphtos.com; fotokostić


Tagovi

Razvoj poljoprivrede Stevo Mirjanić Dunja Jelak Savska komisija Finalizacija poljoprivrednih proizvoda Ministarstvo poljoprivrede Republike Srpske Proširenje suradnje Vodoprivreda u RS