Zadnje aktivnosti

Zadnje aktivnosti korisnika mogu vidjeti samo registrirani korisnici.

Online korisnici

Online korisnike Agrokluba mogu vidjeti samo registirani korisnici.
Za potpune funkcionalnosti ovih servisa, prijavi se.

Promo

  • IPARD
  • 26.08.2015. 13:00

Pola milijuna kuna za LAG-ove

U Hrvatskoj trenutačno djeluje 61 Lokalna akcijska grupa (LAG). Funkcioniraju po principu neprofitnih udruga, a glavni zadatak im je razvoj ruralnoga područja na kojem djeluju, kao i povlačenje novca iz fondova EU i onih nacionalnih.

Foto: depositphotos.com, Artphaneuf
  • 143
  • 17
  • 0

Agencija za plaćanja u poljoprivredi, ribarstvu i ruralnom razvoju obavila je nove isplate na osnovi odobrenih sredstava iz IPARD programa, za prihvatljive troškove u sklopu mjere 202 Priprema i provedba lokalnih strategija ruralnog razvoja. LAG-u Karašica isplaćeno je 78.260,56 kn, LAG-u Škoji 198.382,94 kn, LAG-u Južna Istra 63.508,62 i LAG-u Mura-Drava 176.762,16 kn.

Lokalnim akcijskim grupama (LAG), Europska unija sufinancira izradu studija, usavršavanje i obrazovanje zaposlenika, volontera te članova LAG-a, izradu promidžbenih materijala, organizaciju promotivno-promidžbenih događaja, radionica, seminara i studijskih putovanja za članove i stanovnike LAG-a, plaće za zaposlenike, najam ureda i režijske troškove ureda te uredsku i računalnu opremu. U posljednja tri mjeseca iz IPARD-a je Lokalnim akcijskim grupama isplaćeno više od 5 milijuna kuna.

Foto: depositphotos.com, Artphaneuf


Tagovi

Agencija za plaćanja IPARD Mjera 202 LAG Škoji LAG Južna Istra LAG Mura-Drava Lokalna akcijska grupa


Autorica

Sandra Špoljar

Više [+]

Autorica i upravna pravnica Sandra Špoljar dolazi iz Koprivnice, gdje je na razne načine, tradicijom i obiteljski, vezana uz poljoprivredu. Godinama je radila kao novinarka u informativnom programu HTV-a te za Plodove zemlje i Agroglas.

Izdvojeni tekstovi

Izdvojen oglas

KLUB

TOP 3 vrste mesa koje preporučuju stručnjaci

Svijest ljudi o važnosti pravilne i uravnotežene prehrane raste, pri čemu tu spada i meso. Prema Njemačkom društvu za prehranu (DGE), preporuke za unos mesa iznose 300-60...

Više [+]